Probabil nu mulți dintre noi știm dar spirulina este unul din alimentele ”minune”, încadrată în categoria superalimentelor.
Dar ce este ea de fapt?
Ei bine, spirulina este o microalgă de culoare verde-albăstrie care, din punct de vedere nutrițional, înglobează mai multe proteine pure decăt carnea de pui sau de vită (60%-70%). Alți nutrienți prezenți în compoziția sa sunt acidul gama-linoleic, care reduce colesterolul rău, vitaminele B12, D, E, și K, fier, calciu, crom, cupru, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu şi zinc.
Este alimentul ideal pentru regimurile lacto-vegetariene și nu ne miră faptul că este consumată încă din cele mai vechi timpuri.
Lista proprietăților pe care acest aliment le are este foooarte lungă, iar cea a beneficiilor rezultate în urma consumului este și mai. Dintre acestea amintim faptul că:
- Fortifică și îmbunătațește sistemul imunitar
- Stimulează digestia
- Ajută la eliminarea colesterolului
- Detoxifică organismul
- Are proprietăți antiinflamatorii
- Contribuie la funcționare optimă a glandei tiroide
- Are efect anitianemic
- Este o sursă valoroasă de aminoacizi asențiali
- Previne apariţia bolilor cardiovasculare
- Cremele pe bază de spirulină netezesc ridurile, elimină petele roșii și iritațiile pielii
În bucătărie, spirulina este folosită în mod fregvent în rețetele crud vegetariene, în sucurile de fructe sau de plante, smoothie-uri, dulciuri, sau în aperitive împreună cu fructe, nuci și semințe.
În bucătăria noastră, spirulina este asociată cu mentă și semințele de cânepă într-o prajitură cu un gust intens și un efect deosebit asupra stării tale de bine.
Te așteptăm să o încerci pentru un boost de sănătate!
By Diana Anghelache