Rawyal.ro

Comanda ta: 32.90 lei
1

Coș de cumpărături

1
Subtotal: 32.90 lei
AZ2A8210
32.90 lei
Sub-total: 32.90 lei
Comanda ta: 32.90 lei
1

Coș de cumpărături

1
Subtotal: 32.90 lei
AZ2A8210
32.90 lei
Sub-total: 32.90 lei
raw pizza

Pizza vegana, fara gluten. Un rasfat 100% sanatos!

Pofta de pizza? Incearca pizza vegana si fara gluten! Un rasfat culinar usor de digerat, realizata din ingrediente naturale. 

Cine nu adora o pizza facuta cu cele mai bune ingrediente? Ei bine, acum poți să te bucuri oricând de o pizza delicioasă, pentru că varianta noastră raw-vegană, fără gluten, nu doar că este o savoare absolută, dar este și super sănătoasă!

Pizza este una dintre deliciile preferate de majoritatea persoanelor. O pizza sănătoasă, din ingrediente alese cu atenție este cea mai bună alegere de prânz. Dar, din păcate, blatul traditional de pizza contine extrem de mult gluten. Foarte multi oameni au diverse intolerante alimentare, iar ce e si mai grav este ca acestea nu sunt depistate la timp, ducand mai tarziu la aparitia diverselor complicatii. Intoleranta la gluten este extrem de raspandita.

6 motive pentru care glutenul este daunator sanatatii:

1. Boala celiacă este în creştere şi mulţi oameni rămân nediagnosticaţi

Glutenul este un compus al proteinei găsit în mai multe tipuri de cereale, inclusiv în grâu, alac, secară şi orz. Glutenul este format din două proteine: gliadina şi gluteina. Oamenii reacţionează negativ la gluteină.

Atunci când făina este amestecată cu apă, glutenul formează o reţea lipicioasă de proteine, care conferă proprietăţi elastice aluatului şi permite pâinii să crească la copt. Atunci când glutenul ajunge în tractul digestiv şi este expus celulelor sistemului imunitar, acestea cred în mod eronat că vin de la un invadator străin, de exemplu o bacterie. În cazul anumitor persoane care sunt sensibile la gluten, acest lucru determină sistemul imunitar să atace. În boala celiacă (forma cea mai severă de sensibilitate la gluten), sistemul imunitar atacă proteinele din gluten, dar şi o enzimă din celulele tractului digestiv, numită transglutaminaza tisulară.

Boala celiacă afectează în prezent aproximativ 1% din populație, însă este în creştere. 80% dintre persoanele care au această boală nu sunt conştiente că sunt bolnave.

2. Sensibilitatea la gluten este mult mai frecventă şi poate avea consecinţe serioase

Dacă aveţi reacţii adverse la gluten, dar boala celiacă este exclusă, atunci acest lucru se numeşte sensibilitate non-celiacă la gluten. În această afecţiune nu există niciun atac asupra ţesuturilor proprii. Totuşi, multe simptome sunt asemănătoare cu cele ale bolii celiace, incluzând balonarea, durerile de stomac, oboseala, diareea, durerile de oase şi de articulaţii. Din nefericire – pentru că nu există nicio metodă clară de diagnosticare a sensibilităţii la gluten, este imposibil să se stabilească o cifră precisă a frecvenţei bolii.

Deşi nu există nicio definiţie clară a sensibilităţii la gluten, aceasta înseamnă în principal să avem reacţii adverse la gluten şi să simţim o ameliorare a simptomelor în cazul unei diete fără gluten.

Glutenul - ce este

3. Glutenul poate provoca efecte adverse, chiar şi în cazul persoanelor care nu au sensibilitate la gluten

Există de asemenea, studii care arată că persoanele care nu au fost diagnosticate cu boala celiacă sau sensibilitate la gluten, pot avea reacţii adverse la gluten. Într-unul dintre aceste studii, 34 de persoane cu sindrom de colon iritabil au ţinut fie o dietă fără gluten, fie una ce conţine gluten. Grupul care a ţinut o dietă cu gluten a avut mai multe dureri, balonări, scaun inconsistent şi oboseală, comparativ cu celălalt grup.

4. Multe tulburări la nivelul creierului sunt asociate cu glutenul, iar pacienţii observă îmbunătăţiri semnificative dacă ţin o dietă fără gluten

Glutenul poate avea efecte negative şi asupra creierului, nu doar a intestinului. Multe cazuri de boli neurologice pot fi cauzate şi/sau agravate de consumul de gluten. Acest lucru se numeşte neuropatie idiopatică sensibilă la gluten.

5. Glutenul din grâu ar putea crea dependenţă

Mulţi oameni cred că grâul poate crea dependenţă. Este foarte frecvent să poftim la pâine şi gogoşi. Chiar dacă acest lucru e departe de a fi dovedit, câteva studii sugerează că glutenul poate avea proprietăţi de dependenţă.

Este binecunoscut în diferite dependenţe faptul că grâul este unul dintre principalele alimente care dau dependenţă (imediat după zahăr). Acest lucru nu doveşte desigur nimic, dar este ceva ce trebuie reţinut.

6. Glutenul este asociat cu bolile autoimune

Bolile autoimune sunt cauzate de către sistemul imunitar care atacă ceea ce nu se găseşte în mod natural în organism. Sunt multe tipuri de boli autoimune care afectează diferite organe. Toate acestea combinate îmbolnăvesc aproximativ 3% din populaţie. Boala celiacă este un tip de boală autoimună, iar pacienţii ce suferă de această boală prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi şi de alte boli autoimune.

Mancare potrivita pentru celiaci/intoleranti la gluten, cat si pentru cei cu intoleranta la lactoza

La Rawyal, gatim vegan si fara gluten, asta insemnand ca preparatele noastre vor fi potrivite atat pentru celiaci/intoleranti la gluten, cat si pentru cei intoleranti la lactoza. Acestea sunt potrivite si pentru cei fara intolerante alimentare, ba chiar fiind o optiune mult mai sanatoasa!

Cine ar fi crezut ca o pizza vegana poate fi EXTREM de delicioasa?! Serios, este foarte gustoasa! Spre surprinderea ta, aceasta poate deveni cu siguranta una dintre retetele tale preferate de pizza.🙂

Pizza fara gluten contine urmatoarele ingrediente:

  • caju, ardei roșu, fulgi de hrișcă, semințe de in, tărâțe de psyllium, ceapă verde, usturoi, mărar, lămâie, fulgi de drojdie inactivă, sare, avocado, măsline kalamata, roșii cherry, ulei de măsline, rucola, oregano, roșii, semințe de floarea soarelui, roșii uscate, gimbir, cimbru, ceapă, busuioc, chilly.

Iata ce spun clientii care comanda frecvent aceasta pizza fara gluten:

Blatul este foarte interesant, asemănător cu “feliile de pâine” de la hamburgerul fara gluten, iar împreună cu diversitatea de legume, au creat un dish sățios și viu, după care m-am simțit sătulă, dar nu plina

Oana

„O varianta de pizza neasteptat de buna!”

Cristina M.

Foarte buna pizza!!

Oana Filip

Gusta Pizza Vegana Fara Gluten si Convinge-te!

Te asteptam si pe tine sa descoperi aroma si gustul intens al celei mai sanatoase pizza. Nu contine gluten sau miere!

Universul mancarii Rawyal, plin de culoare, sănătate și gust, este gata să te bucure! Prăjituri și torturi la comandă, aperitive, meniuri proaspete vegane și raw-vegane, livrate rapid la tine acasă sau la birou.

Comanda online sau telefonic la nr. 0730.777.221.

Te asteptam si in locatia noastra din Calea Mosilor, nr. 105, Bucuresti.

Aventurează-te într-o lume plină de gust și sănătate! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cos de cumparaturi1
AZ2A8210
-
+
Total
32.90 lei
Continua cumparaturile
Scroll to Top
Call Now Button