Rawyal.ro

Comanda ta: 0.00 lei
0

Coș de cumpărături

0
Subtotal: 0.00 lei
No products in the cart.
Comanda ta: 0.00 lei
0

Coș de cumpărături

0
Subtotal: 0.00 lei
No products in the cart.

Nuca de cocos – cadou prețios de la natură

Cocotierul, planta a cărui fruct este nuca de cocos,  face parte din familia palmierilor și crește, cu precădere, în zonele tropicale. Acest fruct este alimentul de bază din dieta locuitorilor zonelor respective, dar, pe lângă asta, este văzut și ca un leac pentru diferite afecțiuni ale organismului.

Din nuca de cocos putem extrage pulpa, laptele, apa și uleiul, iar recent calitățile acestora au început să fie utilizate și de medicina modernă.

Pulpa nucii de cocos este bogată în proteine, fier, fosfor, zinc și vitamina B. Consumată regulat protejează ficatul  și rinichii de împotriva posibilelor  boli și stabilizează nivelul de zahăr din sânge.

Laptele de cocos trebuie să facă parte din dieta oricărei persoane întrucât este plin de vitamine și substanțe hrănitoare. Acesta se poate cumpăra din comerț sau se poate face acasă.

Nu vă speriați, nu este nimic complicat – se sparge nuca de cocos, iar pulpa se răzuiește și se amestecă cu apă călduță. Strecurați mai apoi laptele pentru a îndepărta pulpa răzuită și savurați băutura. Totodată, fructul răzuit poate fi folosit ca scrub pentru față sau corp.

Apa de cocos se extrage din nucile de cocos care nu au ajuns încă la maturitate, cele verzi. Are efecte puternice de detoxifiere, iar substanțele care se găsesc în compoziția ei vă vor relaxa în zilele stresante.

Uleiul de cocos conține acid lauric, substanță ce se  găsește și  în laptele matern.  În momentul în care ajunge în organism, acidul lauric se transformă în monolaurin, iar acesta previne înmulțirea ciupercilor, bacteriilor sau virusurilor. Totodată, acidul lauric accelerează metabolismul și întărește sistemul imunitar. Ajută și în tratarea acneei, eczemelor sau pszoriazislui.

 

Vă așteptăm în magazinele noastre pentru a încerca produsele care au în compoziție cocos!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cos de cumparaturi0
There are no products in the cart!
Continua cumparaturile
Scroll to Top
Call Now Button