Poate ai mai auzit de el, poate chiar l-ai folosit în bucătăria ta, dar dacă nu ai descoperit încă acest ingredient, vei afla în continuare de ce nu trebuie să îți lipsească din casă și de ce nu, din dieta ta zilnică.
Ghimbirul este o plantă originară din Asia, cu rădăcini noduroase și fibroase, dar care au un gust aromat, ușor iute. În compoziția sa putem găsi uleiuri esențiale, vitaminele C, E și B6, calciu, fier, magneziu, seleniu, sodiu sau carbohidrați și fibre. Poate fi utilizat în stare proaspătă, pulbere, uscat, sub forma de ulei sau suc.
Despre ghimbir putem spune chiar că are o dublă natură: o dată este condiment, o mirodenie extrem de folosită în bucătăria indiană, dar poate fi considerat și medicament sau plantă medicinală, datorită efectelor sale terapeutice.
Dacă tot am ajuns la capitolul efectelor terapeutice, am putea să trecem pe listă următoarele beneficii pe care ghimbirul le are asupra organismului. Astfel, ghimbirul:
- Combate migrenele
- Împiedică formarea cheagurilor de sânge
- Scade tensiunea arterială
- Are rol antioxidant
- Combate răcelile de sezon
- Ajută în tratarea indigestiei
- Este un vasodilatator puternic
Uleiul de ghimbir:
- Are efect analgezic și sedativ
Ceaiul de ghimbir:
- Întărește sistemul imunitar
- Ameliorează simptomele supărătoare ale alergiilor
- Ajută la buna circulație a sângelui
- Previne artrita reumatică
- Are efect energizant
Și lista ar putea continua…
În bucătărie, ghimbirul poate da o notă interesantă mâncărurilor. Este folosit în prepararea dulciurilor sau smoothie-urilor, dar poate fi adăugat și în amestecurile de legume, supe, ceaiuri sau limonadă.
Pentru ca tu să te poți bucura de toate beneficiile acestui aliment, am adus în magazinele noastre un nou produs pe bază de ghimbir. Ginger Shot este ideal în zilele în toride, când simți nevoia să te energizezi sau îl poți consuma oricând, pentru un boost de sănătate.
Te așteptăm în magazinele noastre!
By Diana Anghelache
Surs foto: lifegate.it