Rawyal.ro

Comanda ta: 0.00 lei
0

Coș de cumpărături

0
Subtotal: 0.00 lei
No products in the cart.
Comanda ta: 0.00 lei
0

Coș de cumpărături

0
Subtotal: 0.00 lei
No products in the cart.
IMG 8648 1

DESPRE UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS

Când vine vorba despre ce înseamnă un stil de viață sănătos, părerile sunt împărțite. Nu există o definiție clară a ceea ce presupune sau o rețetă anume pe care o putem urma. Din cauza aceasta unii îl definesc ca un set de reguli stricte, pe care l-au inclus în rutina lor iar alții se rezumă la a-l defini ca îmbinarea între sport și o anume dietă.

Astăzi am dori să vorbim puțin despre ce înseamnă pentru noi un stil de  viață sănătos.

Înseamnă Echilibru…  

Atât fizic cât și mental.

Sunt trei aspecte pe care le luăm în permanență în calcul când vine vorba despre asta: alimentația, mișcarea și pshicul.

Alimentația poate fi considerată un etalon al stilului de viață sănătos. Ea trebuie să fie cât mai variată, echilibrată dar și moderată. Pentru unii acest lucru înseamnă adoptarea unui regim alimentar: raw vegan, vegetarian, lacto-vegetarian, iar pentru alții înseamnă evitarea unor anumite alimente, cum ar fi cele bogate în grăsimi sau zahăr. Este important să vă cunoașteți cât mai bine corpul și să știți exact ce anume vă face bine sau nu. Nu trebuie să vă abțineți de la a mânca anuminte alimente, dacă acestea vă fac plăcere, ci doar să le consumați în mod responsabil.

Noi vă sfătuim, pentru început, să integrați în alimentația dumneavoastră cât mai multe legume ușor digerabile: salate, morcov, spanac, țelină, pătrunjel, castraveți, ciuperci sau roșii. Puteți înlocui carnea de porc cu cea de pui, vită, pește slab sau cu fructe de mare. De asemenea, puteți renunța la condimentele tradiționale în favoarea celor vegetale precum coriandrul, tarhonul, cimbrul, frunzele de ţelină, busuiocul, salvia, menta, roiniţa sau cimbru.

 

 

Mișcarea sau sportul este a două recomandare a specialiștilor când vine vorba despre un stil de viață sănătos. Noi credem că este important să faci ceea ce îți place și să găsești o activitate fizică care îți face plăcere. Mai mult, trebuie să practici această activitate în mod constant. Corpul nostru are nevoie de mișcare indiferent de programul nostru zilnic. Cel mai ușor și la îndemână este să ne apucăm de alergat, ceea ce și recomandăm tuturor.

Dacă până acum am vorbit despre fizic, psihicul este a treia componentă a triunghiului nostru magic. Un psihic sănătos și o stare generală de bine ne vor ajuta să trecem peste toate provocările cu care ne întâlnim de-a lungul zilei. Și stim bine că sunt multe.

În acest context este posibil ca uneori să fim stresați, să ne simțim iritați sau să ne pierdem răbdarea foarte ușor. Este foarte important să ne ocupăm noi de noi înșine. Să ne acordăm mai mult timp, să reducem stresul, să fim mai veseli, mai buni și mai pozitivi pentru că un stil de viață sănătos nu înseamnă doar alimentație și mișcare.

Suntem ferm convinși că dacă vei urma numai câteva din sfaturile noastre, vei observa o schimbare în viața ta. Nu există un stil de viață sănătos standard. Trebuie să găsești tu echilibrul și modalitatea cea mai bună pentru tine, în care te poți ocupa de aceste trei aspecte: alimentație, mișcare și psihic.

A început vara iar sezonul vacanțelor și concediile este din ce in ce mai aproape. Acum este momentul cel mai prielnic în care poți începe o schimbare în viața ta.

Ce mai aștepți?

By Diana Anghelache

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cos de cumparaturi0
There are no products in the cart!
Continua cumparaturile
Scroll to Top
Call Now Button