Rawyal.ro

Comanda ta: 0.00 lei
0

Coș de cumpărături

0
Subtotal: 0.00 lei
No products in the cart.
Comanda ta: 0.00 lei
0

Coș de cumpărături

0
Subtotal: 0.00 lei
No products in the cart.
berries

Cum să combini corect alimentele pentru a obține o siluetă de invidiat

Pentru că sezonul cald deja a venit, cu siguranță printre lucrurile la care te gândești în acest moment este o siluetă care să arate perfect în costumul de baie preferat. Bineînțeles că activitatea fizică joacă un rol important, însă după cum bine știi, corpul se formează în bucătărie. Pentru un rezultat cu care să te mândrești, este important să ții cont de câteva reguli simple legate de asocierea corectă a alimentelor. De multe ori probabil combini fructe cu legume sau nu te gândești exact la ordinea în care mănânci, însă câteva mici schimbări în stilul de a mânca pot face minuni asupra siluetei tale, dar și a sănătății.

Ei bine, dacă vrei să obții un corp perfect de afișat la plajă, mai jos ai câteva sfaturi legate de asocierea corectă a alimentelor oferite de medicul nutriționist Alina Stoica . Tot ce trebuie să faci este să ai perseverență, voință și să îți dorești cu adevărat să ai un stil de viață sănătos care să conducă la cele mai bune rezultate. Iată, ce trebuie și ce NU trebuie să faci:

  • Începe dimineața cu 500 ml de apă plată, pentru a curăța și tonifia întregul organism.
  • Fructele se consumă la un interval minim de o oră și jumătate înainte sau după masa principală.
  • Respectă timpul de digestie a alimentelor.
  • Nu bea apă în timpul mesei. (apa se bea cu înghițituri mici, pe tot parcursul zilei, cu 15 minute înainte sau după masă)
  • Evită alimentele la care prezinți un nivel de intoleranță mai mare decât 1 și respectă perioada recomandată cu privire la eliminarea acestora.

Regulile de mai sus sunt general valabile, însă dacă consumi alimente de origine animală, iată de ce aspecte trebuie să ții cont:

  • Nu consuma la aceeași masă două surse de proteină de origine animală.
  • Nu asocia carnea cu cerealele (pâine, orez, paste), cartofi, fructe dulci.
  • Nu asocia proteinele cu grăsimi concentrate (ulei, brânză, maioneză, unt, etc.)

E bine să știi că aceste combinații îți pot fi aliat în silueta mult dorită, dar și în ceea ce privește sănătatea. Astfel, dacă vei mânca corect și vei ține cont de aceste simple reguli vei fi protejat de cunoscutul sindrom al colonului iritabil, de unele alergii alimentare și totodată vei observa rolul detoxifiant extrem de benefic pentru organismul tău.

Foto: pexels.com

By Arina Baston

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cos de cumparaturi0
There are no products in the cart!
Continua cumparaturile
Scroll to Top
Call Now Button