Dacă îndrăgești mâncarea raw vegană, probabil știi că în compoziția multor preparate se întâlnesc delicioasele nuci caju, extrem de nutritive și benefice pentru organism. Acestea sunt nuci cu mai puține grăsimi, deci le poți introduce cu ușurință în meniul tău zilnic. Printre cei mai importanți nutrienți care se găsesc în compoziția nucilor caju se află potasiul, cuprul, magneziul, calciul, fierul, fosforul, seleniul, vitaminele E, K, B6 și grăsimile sănătoase și proteinele. Ei bine, pentru a beneficia la maximum de proprietățile lor, este bine să le consumi neprăjite. Iată care sunt 7 dintre cele mai importante beneficii pe care nucile caju le au asupra organismului tău:
Sunt o sursă bogată de proteine. După cum am spus și mai sus, nucile caju se găsesc foarte des în preparatele raw vegane. De ce? Acestea sunt o sursă foarte bună de proteine, la 100 grame de nuci caju, având 18 grame de proteine.
Nu conțin colesterol. Nucile caju conțin 0 colesterol, iar în schimb în compoziția lor găsești grăsimi sănătoase care mențin ficatul și vasele de sânge sănătoase.
Îmbunătățesc digestia. Fibrele și grăsimile din nucile caju ajută la accelerarea tranzitului intestinal și la îmbunătățirea digestiei. Astfel, dacă le vei consuma moderat fie în salate sau diverse smoothie-uri, nu vei avea probleme cu balonarea.
Diminuează stresul și depresia. După cum probabil știi, magneziul este responsabil cu starea noastră de bine. Nucile caju conțin magneziu, așa că dacă treci printr-o perioadă foarte stresantă, e bine să ai la îndemână câteva nuci caju.
Ajută la concentrare. Alături de nuci și alte semințe, nucile caju sunt considerate printre cele mai bune alimente pentru creier. Acestea conțin acizi grași omega 3 și omega 6, care alungă oboseala și te ajută să te concentrezi mai bine.
Îmbunătățesc sănătatea pielii. Grăsimile sănătoase din nucile caju au un efect extrem de benefic asupra tenului și a pielii prin faptul că le protejează de uscare. Seleniul menține elasticitatea pielii, iar cuprul, calciul și fosforul îi dau fermitate.
Mențin inima sănătoasă. Conform de unui studiu realizat British Journal of Nutrition, conținutul mare de antioxidanți din nucile caju scad riscul de boli cardiovasculare cu 37% dacă sunt consumate de cel puțin 4 ori pe săptămână.
Dacă te duci astăzi la cumpărături, nu uita să pui în coș și nuci caju pe care să le consumi ca o mică gustare sănătoasă între mese sau în compoziția altor preparate. Îți recomandăm să încerci brânza de caju perfectă pentru un aperitiv sățios, dar și prăjiturile delicioase care conțin nuci de caju în compoziția lor. Care e preferata ta? Săptămâna aceasta te invităm la o felie de tartă cu caramel și ciocolată.
Foto: pixabay.com
By Arina Baston