Sistemul imunitar reprezintă zidul de apărare al organismului împotriva microbilor, bacteriilor și virusurilor, iar în anotimpul rece acesta este mult mai solicitat decât în restul anului. Pentru a-l întări putem să apelăm la diferite suplimente alimentare sau pastile, dar de departe cea mai eficientă cale de a-l ajuta, este o dietă sănătoasă, bogată în alimente despre care se știe că ne feresc de îmbolnăvire. În articolul de săptămâna aceasta vom prezenta 3 astfel de alimente și proprietățile acestora:
Beneficiile usturoiului sunt știute încă din Egiptul antic, fiind folosit atât pentru mâncare, cât și pentru tratarea răcelii sau a altor infecții. Acesta conține o substanță specială numită alicină care are proprietăți antibiotice și oprește înmulțirea bacteriilor și ciupercilor. Ea se activează atunci când tăiem sau sfărâmăm usturoiul și tot ea este cea care dă gustul și mirosul înțepător. În meniul Rawyal regăsiți usturoi în toate aperitivele, înafară de Salata de Crudități și în toate supele, înafară de Supa de Spanac.
Ghimbirul te scapă de răceală sau gripă prin inducerea transpirației, organismul eliminând astfel toxinele. Totodată, ajută și în cazul tusei expectorante sau afecțiunilor căilor respiratorii. În toate cazurile menționate anterior, cel mai eficient este ceaiul făcut din rădăcină de ghimbir rasă. Această rădăcină este bogată în calciu, zinc, magneziu, cupru și potasiu , vitaminele B6, C şi D, precum şi în uleiuri esenţiale. În meniul Rawyal, regăsiți ghimbir în Limonada cu Mentă, Ghimbir și Goji.
Scorțișoara are un conținut ridicat de antioxidanți care opresc îmulțirea și dezvoltarea bacteriilor. De asemenea, există și ulei de scorțișoară care are efect asupra majorității tipurilor de virusuri și microbi. Câte o picătură de ulei în puțină miere, de 3 ori pe zi, va accelera simțitor procesul de recuperare al organismului. În meniul Rawyal regăsiți scorțișoara în Donuts cu Măr și Caramel, Caramele raw cu Mesquite și Lucuma, Milkshake Energizant, Tort cu Morcov, Budincă de Chia și în Cinnamon Rolls.