Blog
RAWYAL Brunch & Cakes este mica ta oaza de sanatate.Ne face o deosebita placere sa iti impartasim ideile si sfaturile noastre legate de alimentatia sanatoasa si transformate in delicioase preparate raw vegan destinate fiecaruia dintre voi (aperitive, supe, salate, prajituri, sucuri si multe alte produse, toate raw).
rawyal, raw, vegan, cakes
22001
blog,paged,paged-4,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,fs-menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

GHIMBIRUL ȘI BENEFICIILE SALE ASUPRA ORGANISMULUI

Poate ai mai auzit de el, poate chiar l-ai folosit în bucătăria ta, dar dacă nu ai descoperit încă acest ingredient, vei afla în continuare de ce nu trebuie să îți lipsească din casă și de ce nu, din dieta ta zilnică.

Ghimbirul este o plantă originară din Asia, cu rădăcini noduroase și fibroase, dar care au un gust aromat, ușor iute. În compoziția sa putem găsi uleiuri esențiale, vitaminele C, E și B6, calciu, fier, magneziu, seleniu, sodiu sau carbohidrați și fibre. Poate fi utilizat în stare proaspătă, pulbere, uscat, sub forma de ulei sau suc.

Despre ghimbir putem spune chiar că are o dublă natură: o dată este condiment, o mirodenie extrem de folosită în bucătăria indiană, dar poate fi considerat și medicament sau plantă medicinală, datorită efectelor sale terapeutice.

Dacă tot am ajuns la capitolul efectelor terapeutice, am putea să trecem pe listă următoarele beneficii pe care ghimbirul le are asupra organismului. Astfel, ghimbirul:

  • Combate migrenele
  • Împiedică formarea cheagurilor de sânge
  • Scade tensiunea arterială
  • Are rol antioxidant  
  • Combate răcelile de sezon
  • Ajută în tratarea indigestiei
  • Este un vasodilatator puternic

Uleiul de ghimbir:

  • Are efect analgezic și sedativ

Ceaiul de ghimbir:  

  • Întărește sistemul imunitar
  • Ameliorează simptomele supărătoare ale alergiilor
  • Ajută la buna circulație a sângelui
  • Previne artrita reumatică
  • Are efect energizant

Și lista ar putea continua…

În bucătărie, ghimbirul poate da o notă interesantă mâncărurilor. Este folosit în prepararea dulciurilor sau smoothie-urilor, dar poate fi adăugat și în amestecurile de legume, supe, ceaiuri sau limonadă.

Pentru ca tu să te poți bucura de toate beneficiile acestui aliment,  am adus în magazinele noastre un nou produs pe bază de ghimbir. Ginger Shot este ideal în zilele în toride, când simți nevoia să te energizezi sau îl poți consuma oricând, pentru un boost de sănătate.

Te așteptăm în magazinele noastre!

By Diana Anghelache

Surs foto: lifegate.it

 

TREI SEMINȚE ȘI BENEFICIILE LOR

Semințele fac parte din alimentația omului de mii de ani, iar consumul acestora nu ne poate aduce decât beneficii. Incluse în alimentația noastră zilnica ele devin o sursă importantă de nutrienți, vitamine și minerale, cât timp sunt consumate în stare crudă. Săptămâna aceasta am ales să ”scoatem în lumina reflectoarelor” trei dintre aceste feluri, pentru a răspunde la întrebarea: Ce beneficii ne aduc semințele?

 

Să începem cu semințele de in. Acestea înglobează un pachet de nutrienți foarte, foarte bogat. Spre exemplu, doar 100g din acest sortiment conține 20g proteine, 28g fibre și nu mai puțin de 42g grăsimi sănătoase (Omega3). 

Ce beneficii ne aduc?  – Ei bine, semințele de in:

  • scad colesterolul și previn tensiunea arterială
  • au proprietăți antiinflamatorii
  • pot ajuta în unele cazuri de constipație
  • dețin cea mai mare concentrație de lignani

Lignanii sunt compuși naturali din plante, ce au aceeași compoziție chimică precum cea a estrogenului sau a antioxidanților și au rol în reglarea nivelului hormonal la femei. Astfel, Uleiul din semințe de in ajută la:

  • îmbunatățirea funcției uterine
  • reglarea nivelului de progesteron și estrogen din organism
  • ameliorarea crampelor menopauzei

În bucătăria Rawyal semințele de in își au, cu siguranță, locul. Le folosim la o multitudine de preparate, de la feluri principale – Burger Raw sau Pizza fără Guten – până la deserturi – Batoane cu cereale.

 

Semințele de chia, spre deosebire de semințele de in, au conținut mult mai ridicat de fibre. De asemenea, ele înglobează minerale precum seleniu, mangan, fier, cupru, fosfor, dar și foarte mult calciu și magneziu. Acizii grași esențiali sunt și ei prezenți, iar pentru lista beneficiilor amintim faptul că semințele de chia:

  • ajută la menținerea echilibrului de zahăr din sânge
  • energizează corpul
  • ajută la menținerea echilibrului colesterolului
  • au efect detoxifiant
  • ameliorează durerile articulare
  • ajută la formarea masei musculare

Datorită gustului nu foarte pronunțat, ele sunt foarte versatile în bucătărie și pot fi folosite într-o mulțime de preparate. Recomandarea noastră pentru tine este Budinca de Chia, un desert extrem de savuros, care te va cuceri cu siguranță.

 

Semințele de Floarea-Soarelui, contrar tuturor așteptărilor, reprezintă o adevărată sursă de sănătate. Acestea au un conținut mare de vitamina E și peste 40% proteine. În ele mai regăsim calciu, magneziu, seleniu, cupru, fosfor, mangan, dar și vitaminele B1 și B5. Acestea sunt foarte ușor digerabile și consumate crude ne aduc numeroase beneficii organismului:

  • scad colesterolul
  • scad presiunea arterială
  • ajută la detoxifierea organismului
  • au efect energizant
  • aduc un plus de strălucire pielii, datorită conținutului de vitamina E
  • au efect antioxidant

Poate te întrebi ce au în comun Hamburgerul, Pizza, Salatele și Tarta noastră cu Lime. Ei bine, toate sunt raw și toate au în compoziția lor semințe de floarea soarelui.

 

Tu ce semințe ai inclus în alimentația ta?

By Diana Anghelache

 

Sursă foto 1 E’la blog

 

DESPRE UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS

Când vine vorba despre ce înseamnă un stil de viață sănătos, părerile sunt împărțite. Nu există o definiție clară a ceea ce presupune sau o rețetă anume pe care o putem urma. Din cauza aceasta unii îl definesc ca un set de reguli stricte, pe care l-au inclus în rutina lor iar alții se rezumă la a-l defini ca îmbinarea între sport și o anume dietă.

Astăzi am dori să vorbim puțin despre ce înseamnă pentru noi un stil de  viață sănătos.

Înseamnă Echilibru…  

Atât fizic cât și mental.

Sunt trei aspecte pe care le luăm în permanență în calcul când vine vorba despre asta: alimentația, mișcarea și pshicul.

Alimentația poate fi considerată un etalon al stilului de viață sănătos. Ea trebuie să fie cât mai variată, echilibrată dar și moderată. Pentru unii acest lucru înseamnă adoptarea unui regim alimentar: raw vegan, vegetarian, lacto-vegetarian, iar pentru alții înseamnă evitarea unor anumite alimente, cum ar fi cele bogate în grăsimi sau zahăr. Este important să vă cunoașteți cât mai bine corpul și să știți exact ce anume vă face bine sau nu. Nu trebuie să vă abțineți de la a mânca anuminte alimente, dacă acestea vă fac plăcere, ci doar să le consumați în mod responsabil.

Noi vă sfătuim, pentru început, să integrați în alimentația dumneavoastră cât mai multe legume ușor digerabile: salate, morcov, spanac, țelină, pătrunjel, castraveți, ciuperci sau roșii. Puteți înlocui carnea de porc cu cea de pui, vită, pește slab sau cu fructe de mare. De asemenea, puteți renunța la condimentele tradiționale în favoarea celor vegetale precum coriandrul, tarhonul, cimbrul, frunzele de ţelină, busuiocul, salvia, menta, roiniţa sau cimbru.

 

 

Mișcarea sau sportul este a două recomandare a specialiștilor când vine vorba despre un stil de viață sănătos. Noi credem că este important să faci ceea ce îți place și să găsești o activitate fizică care îți face plăcere. Mai mult, trebuie să practici această activitate în mod constant. Corpul nostru are nevoie de mișcare indiferent de programul nostru zilnic. Cel mai ușor și la îndemână este să ne apucăm de alergat, ceea ce și recomandăm tuturor.

Dacă până acum am vorbit despre fizic, psihicul este a treia componentă a triunghiului nostru magic. Un psihic sănătos și o stare generală de bine ne vor ajuta să trecem peste toate provocările cu care ne întâlnim de-a lungul zilei. Și stim bine că sunt multe.

În acest context este posibil ca uneori să fim stresați, să ne simțim iritați sau să ne pierdem răbdarea foarte ușor. Este foarte important să ne ocupăm noi de noi înșine. Să ne acordăm mai mult timp, să reducem stresul, să fim mai veseli, mai buni și mai pozitivi pentru că un stil de viață sănătos nu înseamnă doar alimentație și mișcare.

Suntem ferm convinși că dacă vei urma numai câteva din sfaturile noastre, vei observa o schimbare în viața ta. Nu există un stil de viață sănătos standard. Trebuie să găsești tu echilibrul și modalitatea cea mai bună pentru tine, în care te poți ocupa de aceste trei aspecte: alimentație, mișcare și psihic.

A început vara iar sezonul vacanțelor și concediile este din ce in ce mai aproape. Acum este momentul cel mai prielnic în care poți începe o schimbare în viața ta.

Ce mai aștepți?

By Diana Anghelache

Cum ne hidratăm corect pentru a face față căldurii?

Oficial  a început vara, calendaristic vorbind! De fapt și de drept, sezonul cald a început să își facă simțită prezența mult mai devreme și ne-a bucurat cu zile toride, bune de mers la piscine, terase sau, de ce nu, în mini-vacanțe. Prognoza pentru următoarea perioadă ne promite temperaturi, cel puțin la fel de ridicare ca cele de până acum, iar în acest context am dori să lansăm o întrebare:

Cum ne hidratăm corect pentru a face față căldurii?

Este arhicunoscut faptul că trebuie să consumăm minim 1,5 – 2 litri de apă pe zi dar nu toți cunoaștem faptul că, în zilele toride, organismul nostru are nevoie de un aport mult mai ridicat de lichide. Specialiștii recomandă ca în zilele caniculare să consmăm 1 pahar de apă, sau echivalentul acestuia, la fiecare 15-20 de minute.

Hidratarea este extrem de importantă pentru organism deoarece ajută la eliminarea toxinelor și la funcționarea corectă a metabolismului. Pentru a ne hidrata corect trebuie să știm să recunoaștem semnele deshidratării, cum ar fi pielea uscată, pofta de zahăr, starea de oboseală, migrenele și să consumăm lichidele de care are nevoie organismul nostru în mod inteligent.

De exemplu, în zilele toride apa trebuie să fie băută gradual pentru a putea fi bine asimilată. Dacă doriți un boost de energie este recomandat să beți o limonadă îndulcită cu miere. De asemenea, aceasta împreună cu sucul de portocale au un efect antioxidant. Pentru iubitorii de ceai, specialiștii susțin ca acesta reprezintă sursa cea mai bună de hidratare pe timpul verii, dar nu uitați că nu toate lichidele hidratează. Alcoolul și cafeaua deshidratează suplimentar organismul în această perioadă. O hidratare continua, pe tot parcursul zilei și o alimentație sănătoasă reprezintă secretul.

În zilele caniculare de vară vă așteptăm și la restauratul nostru. Aici puteți găsi o gamă variată de băuturi din care puteți alege. De la smoothie-uri cu ananas și milkshake-uri cu lacuma și vanilie, până la fresh-uri de citrice și limonadă cu ghimbir, goji sau căpșuni, toate băuturile noastre vă vor surprinde cu gustul lor răcoritor.


Vă asteptăm să le încercați!

By Diana Anghelache

 

 

SPIRULINA ȘI BENEFICIILE SALE ASUPRA ORGANISMULUI

Probabil nu mulți dintre noi știm dar spirulina este unul din alimentele ”minune”, încadrată în categoria superalimentelor.

Dar ce este ea de fapt?

Ei bine, spirulina este o microalgă de culoare verde-albăstrie care, din punct de vedere nutrițional, înglobează mai multe proteine pure decăt carnea de pui sau de vită (60%-70%).  Alți nutrienți prezenți în compoziția sa sunt acidul gama-linoleic, care reduce colesterolul rău, vitaminele B12, D, E, și K, fier, calciu, crom, cupru, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu şi zinc.

Este alimentul ideal pentru regimurile lacto-vegetariene și nu ne miră faptul că este consumată încă din cele mai vechi timpuri.

Lista proprietăților pe care acest aliment le are este foooarte lungă, iar cea a beneficiilor rezultate în urma consumului este și mai. Dintre acestea amintim faptul că:

  • Fortifică și îmbunătațește sistemul imunitar
  • Stimulează digestia
  • Ajută la eliminarea colesterolului
  • Detoxifică organismul
  • Are proprietăți antiinflamatorii
  • Contribuie la funcționare optimă a glandei tiroide
  • Are efect anitianemic
  • Este o sursă valoroasă de aminoacizi asențiali
  • Previne apariţia bolilor cardiovasculare
  • Cremele pe bază de spirulină netezesc ridurile, elimină petele roșii și iritațiile pielii

 

În bucătărie, spirulina este folosită în mod fregvent în rețetele crud vegetariene, în sucurile de fructe sau de plante, smoothie-uri, dulciuri, sau în aperitive împreună cu fructe, nuci și semințe.

În bucătăria noastră, spirulina este asociată cu mentă și semințele de cânepă într-o prajitură cu un gust intens și un efect deosebit asupra stării tale de bine.

Te așteptăm să o încerci pentru un boost de sănătate!

 

 

 

By Diana Anghelache

 

TORT RAWYAL CU MORCOV, O ALTERNATIVĂ SĂNĂTOASĂ

Cred că toată lumea, atunci când se gândește la tort, are în minte o prăjitură mare, cu cremă și blat crocant, sau pufos, după preferință, cu fructe, ciocolată și orice dulce. Pentru că tortul este dulce prin definiție și prin fiecare element din compoziție. Dar pentru cei care sunt puțin mai preocupați de alimentația lor, acest conglomerat de gusturi dulci nu este neapărat și sănătos. Eii, și în cazul acesta ce faci?…

Simplu! Renunți la plăcerea ta și nu mai pui gura niciodată pe așa ceva!

Saaaau…

Cauți alternative! O cale de mijloc, poate un drum lăturalnic, ceva, ceva, poate fentezi și găsești o modalitatea prin care să îmbini utilul cu plăcutul. O modalitate prin care poți mânca și tu o felie mare de tort seara, fără să te simți vinovată de ceva.

Poate pare imposibil, dar soluții sunt! Dacă ai găsit rețeta succesului înseamnă că ești foarte norocoasă, dar dacă ești încă în căutări, poți arunca un ochi  peste soluția nostră: Deserturile raw-vegane! Pam! Pam!

După cum bine știți, aceste bunătăți conțin doar ingrediente  naturale, benefice organismului. Nu sunt procesate termic sau chimic, deoarece sunt pregătite la rece, și își păstrează toate vitaminele, nutrienții, enzimele și mineralele, tocmai din cauza aceasta.

Lucrurile acestea sunt general valabile pentru toate deserturile raw-vegane, dar astăzi ne-am decis să scoatem în lumina reflectoarelor Tortul nostru cu morcov.

 

 

De ce? Pentru că, în opinia noastră, este desertul ideal! Poate pare puțin straniu, dar în asociere cu smochinele sau scorțișoara, de exemplu, acest tort te poate surprinde cu un gust dulce, intens, savuros și nu în ultimul rând, sănătos. Morcovul este o sursă bogată de vitamina A, cu numeroase beneficii pentru organism: îmbunătățesc vederea, are efect antirid, previn bolile cardiace și ajută dantura. Noi am căutat să valorificăm toate beneficiile acestui aliment într-un preparat dulce și sofisticat, potrivit oricărui gust, tip de metabolism sau dietă alimentară. O felie de tort cu morcov poate fi și un desert ideal pentru copiii. Deoarece nu conține zahăr, cei mici pot mânca, în sfârșit, cât de mult dulce doresc, iar mămicile nu mai trebuie să se îngrijoreze din cauza asta.

Dacă te-am făcut curioasă, te așteptăm pe la noi să îl și încerci. Tortul nostru Rawyal cu morcov conține caju, curmale, morcovi, smochine, fulgi de hrisca, fulgi de cocos, ulei de cocos, lamaie, miere, scortisoara și un promisiunea unui gust de care te vei îndrăgosti.

 

By Diana Anghelache

 

Cum să combini corect alimentele pentru a obține o siluetă de invidiat

Pentru că sezonul cald deja a venit, cu siguranță printre lucrurile la care te gândești în acest moment este o siluetă care să arate perfect în costumul de baie preferat. Bineînțeles că activitatea fizică joacă un rol important, însă după cum bine știi, corpul se formează în bucătărie. Pentru un rezultat cu care să te mândrești, este important să ții cont de câteva reguli simple legate de asocierea corectă a alimentelor. De multe ori probabil combini fructe cu legume sau nu te gândești exact la ordinea în care mănânci, însă câteva mici schimbări în stilul de a mânca pot face minuni asupra siluetei tale, dar și a sănătății.

Ei bine, dacă vrei să obții un corp perfect de afișat la plajă, mai jos ai câteva sfaturi legate de asocierea corectă a alimentelor oferite de medicul nutriționist Alina Stoica . Tot ce trebuie să faci este să ai perseverență, voință și să îți dorești cu adevărat să ai un stil de viață sănătos care să conducă la cele mai bune rezultate. Iată, ce trebuie și ce NU trebuie să faci:

  • Începe dimineața cu 500 ml de apă plată, pentru a curăța și tonifia întregul organism.
  • Fructele se consumă la un interval minim de o oră și jumătate înainte sau după masa principală.
  • Respectă timpul de digestie a alimentelor.
  • Nu bea apă în timpul mesei. (apa se bea cu înghițituri mici, pe tot parcursul zilei, cu 15 minute înainte sau după masă)
  • Evită alimentele la care prezinți un nivel de intoleranță mai mare decât 1 și respectă perioada recomandată cu privire la eliminarea acestora.

Regulile de mai sus sunt general valabile, însă dacă consumi alimente de origine animală, iată de ce aspecte trebuie să ții cont:

  • Nu consuma la aceeași masă două surse de proteină de origine animală.
  • Nu asocia carnea cu cerealele (pâine, orez, paste), cartofi, fructe dulci.
  • Nu asocia proteinele cu grăsimi concentrate (ulei, brânză, maioneză, unt, etc.)

E bine să știi că aceste combinații îți pot fi aliat în silueta mult dorită, dar și în ceea ce privește sănătatea. Astfel, dacă vei mânca corect și vei ține cont de aceste simple reguli vei fi protejat de cunoscutul sindrom al colonului iritabil, de unele alergii alimentare și totodată vei observa rolul detoxifiant extrem de benefic pentru organismul tău.

Foto: pexels.com

By Arina Baston

Rawyal & Atasagon promovează stilul de viață sănătos

După cum deja bine știi, împreună cu prietenii noștri de la Atasagon – Detox and Wellbeing Center promovăm stilul de viață sănătos și în mod special beneficiile programelor de detoxifiere. Pentru că se apropie vara și cu siguranță dorești să te simți fresh, plin de energie și cu o siluetă de invidiat, un program detox este binevenit.

Dacă despre beneficiile unui program detox am vorbit acum ceva timp în articolul de aici, astăzi îți voi spune despre importanța alimentației post detox, odată cu finalizarea unuia dintre programele speciale pe care le găsești în cadrul centrului Atasagon. Clar este că după o perioadă în care corpul a trecut prin transformări, acesta are nevoie de acomodare, iar regimul alimentar joacă un rol extrem de important. De multe ori, alegerile greșite în perioada post detox pot afecta foarte mult sănătatea.

Regula pe care trebuie să o ții minte odată ce ai încheiat programul de detoxifiere este următoarea: nu consuma alimente procesate câteva zile! Pentru a observa la maxim efectul benefic al perioadei detox este important să ții cont de acest aspect. Tocmai de aceea produsele raw vegane îți vor deveni cele mai bune prietene în tranziția către noul regim alimentar. Pentru a-ți purifica total organismul trebuie să ai grijă la alimentele pe care le alegi, acestea să fie proaspete și să îți ofere nutrienții și vitaminele de care ai nevoie.

Ei bine, avantajul este că Rawyal vine în sprijinul tău în perioada post detox cu meniuri zilnice special pregătite pentru nevoile tale. Astfel vei beneficia de mese complete, gândite în așa fel încât această tranziție să fie o plăcere pentru tine. Daaa, vei mânca supă, lasagna, spaghetti sau prăjituri cu ciocolată, bineînțeles în niște rețete raw vegane absolut delicioase, care cu siguranță te vor face să îți dorești să adopți acest stil de viață.

Acum că ai aflat câteva detalii despre ce presupune tot acest proces al periodei de detoxifiere, poate ți-ai făcut curaj să începi și tu unul. Vestea bună pentru tine este că… dacă ești deja clientul nostru poți beneficia de un discount de 10% la programele de detoxifiere oferite de centrul Atasagon!

By Arina Baston

O masă Rawyală de Paște

Paștele se apropie cu pași repezi și cel mai probabil deja ai început să îți faci lista cu felurile de mâncare pe care vrei să le pui pe masă. Nu e greu să îți surprinzi musafirii dacă ești ceva mai inventiv și vrei să ai parte de o cină specială, cu specialități deosebite. Chiar dacă este o sărbătoare pe care toți o așteptăm cu mult drag, asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la obiceiurile sănătoase. Dacă deja ne-am obișnuit cu un anumit stil de viață, nimic nu trebuie să ne facă să renunțăm. De aceea, vrem să venim cu câteva idei de dulciuri absolut irezstibile, perfecte pentru această ocazie. Pe lângă faptul că sunt create exact în spiritul sărbătorilor pascale, sunt delicioase și cu multe beneficii asupra organismului tău.

Iată ce ai putea alege:

Cozonacul raw

Încearcă desertul tradițional preferat într-o interpretare extrem de gustoasă. Cum de Paște cozonacul nu lipsește de pe masă, anul acesta bucură-te de o variantă sănătoasă a acestuia. Toate ingredientele naturale sunt special alese și combinate pentru un gust inedit. Printre acestea se află tărâțele de Psyllium care îmbunătățesc digestia, detoxifică organismul, ajută în tratarea constipației, mențin colesterolul scăzut și previn apariția cancerului la colon. O variantă bună pentru un desert de Paște, nu-i așa?

Plăcinta raw-vegan

În loc de pasca obișnuită, alege o variantă foarte delicioasă de plăcintă raw-vegană cu un gust ușor vaniliat și stafide. Și pentru că este primăvară, poți simți o aromă fresh, răcoritoare, oferită de lămâia din compoziție. Unul dintre ingredientele speciale folosite în această rețetă este turmericul, un condiment-minune cunoscut pentru lupta împotriva celulelor canceroase. Poți citi aici mai multe detalii despre beneficiile turmericului.

Ciocolățele Happy Easter

Copii vor fi cei mai fericiți când vor vedea pe masă ciocolățelele în forme special create pentru această ocazie. Partea bună este că sunt extrem de sănătoase și hrănitoare. Nu trebuie să îți faci griji că cei mici vor deveni agitați, pentru că ciocolata raw este foarte benefică. Aceasta îmbunătățește sănătatea inimii, a circulației, digestiei și susține sănătatea fizică și psihică a organismului. Fii sigur că nu te vei putea abține să nu guști și tu din aceste delicii atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari!

Toate aceste bunătăți le poți primi direct acasă printr-o comandă plasată pe site-ul nostru sau telefonic. Până una alta, treci pe la noi să te răsfeți cu prăjitura ta preferată!

By Arina Baston

De ce ar trebui să folosești mierea raw în alimentația ta?

Dacă ai început să adopți dieta raw vegană, probabil te confrunți cu această întrebare: să folosesc sau nu miere în alimentația mea? Ei bine, mierea are calități extraordinare pe care niciun alt aliment nu le are. Proprietățile terapeutice și minunile pe care le poate face cu organismul nostru încadrează mierea pe locul întâi în topul celor mai sănătoase alimente găsite în natură. Pe lângă beneficiile sale, dacă vrei să mânânci cât mai natural și îți dorești un stil de viață sănătos, alege mierea 100% raw, pe care nu o găsești în magazine, ci mai degrabă la producători locali sau pe anumite site-uri cu produse bio. Mierea raw conține o mulțime de vitamine, minerale, enzime și antioxidanți extrem de benefici pentru organismul nostru.

Probabil te gândești cum ai putea face diferența dintre mierea obișnuită din magazine și cea raw. Trebuie să reții faptul că mierea pe care o găsești în comerț este procesată, deci își pierde din proprietățile nutritive. Culoarea frumoasă, aurie și consistența lichidă este obținută în urma încălzirii la temperaturi ridicate. Pe de altă parte, mierea raw este mult mai groasă, iar în timp ajunge să se zaharizeze, datorită conținutului ridicat de polen. Cu toate acestea, dacă se zaharizează nu trebuie să te sperii; nu s-a stricat, ci este la fel de gustoasă și nutritivă.

Inițial nu ai spune că un singur ingredient poate fi o sursă atât de valoroasă. Se pare că mierea este în top atunci când vorbim despre ce este sănătos în viața noastră. Mai jos ai câteva dintre beneficiile-minune pe care le are mierea raw asupra organismului nostru:

  • Cel mai sănătos îndulcitor natural. Mierea raw este bogată în multivitamine precum : B1, B2, B3, B5, B6 si vitamina C, dar și minerale importante: magneziu, potasiu, calciu, cupru, fier, mangan, zinc. Pe lângă toate acestea, mierea 100% naturală conține un ingredient unic, numic  flavonoid, care ajută la dezvoltarea sănătoasă a enzimelor. Practic, putem vorbi despre un izvor de sănătate pentru organism.
  • Vindecă! Printre beneficiile pe care mierea raw le are, se regăsesc următoarele: proprietăți antivirale, antibacteriene, antifungice, întărește sistemul imunitar, luptă împotriva alergiilor, este un remediu pentru răni și ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv.
  • Este cel mai puternic energizant cunoscut. Consumă dimineața pe stomacul gol o linguriță de miere raw, dacă vrei să începi ziua cu un plus de energie, fresh și revigorat. De asemenea, o poți adăuga cam în orice desert raw, în smoothie-uri, limonade, peste cereale, în salată de fructe sau în shot-urile de ghimbir.
  • Luptă împotriva insomniilor mai mult decât orice alt remediu medicamentos! Dacă ai probleme cu somnul, nu este cazul să apelezi la diferite pastile, atunci când ai la îndemână vestita miere. Cum se explică asta? Mierea conține 80% zaharuri naturale care ridică ușor nivelul insulinei, ajutând astfel triptofarnul (substanța resposabilă cu somnul) să ajungă mai repede la creier. Așadar, nu uita să iei o linguriță de miere înainte de somn!
  • Cel mai bun antibiotic natural! Mierea nefiltrată, adică raw, conține o substanță extrem de puternică, propolis, cunoscut ca și penicilina din miere. Propolisul este o substanță cu proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice.
    Astfel mierea poate fi folosită cu succes în tratarea diferitelor infecțiilor cu viruși.

Datorită beneficiilor importante pe care le are mierea 100% naturală, am ales să o folosim cu încredere ca îndulcitor în anumite produse Rawyal. Mierea pe care noi o folosim este luată dintr-o sursă sigură, de la un producător local, iar acest lucru se vede și se simte în aroma deosebită pe care o au produsele noastre.  Gustul plin de sănătate îl poți simți în anumite prăjituri delicioase sau smoothie-uri pe care așteptăm cu drag să le încerci în una dintre locațiile noastre.

By Arina Baston