Rawyal.ro | Rawyal - Brunch & Cakes
RAWYAL Brunch & Cakes este mica ta oaza de sanatate.Ne face o deosebita placere sa iti impartasim ideile si sfaturile noastre legate de alimentatia sanatoasa si transformate in delicioase preparate raw vegan destinate fiecaruia dintre voi (aperitive, supe, salate, prajituri, sucuri si multe alte produse, toate raw).
rawyal, raw, vegan, cakes
22001
blog,paged,paged-3,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-4.5,fs-menu-animation-underline,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

7 diferențe între ciocolata raw și ciocolata neagră pe care trebuie să le știi

Sunt sigură că nu există persoană (dacă există, este una la 1 milion) care nu iubește ciocolata. Dacă te afli și tu printre marii iubitori de ciocolată, cel mai probabil te-ai întrebat care este mai bună, cea raw sau cea neagră? Deși ambele sunt două metode minunate de a oferi organismului tău antioxidanți și minerale precum fier și magneziu, astăzi îți voi prezenta 7 diferențe specifice care te vor învăța cum să te raportezi la cele două tipuri de ciocolată.

Enzime

Una dintre principalele diferențe este că ciocolata raw conține enzime vii care se păstrează chiar și în urma procesării. Majoritatea ciocolatei raw este presată la rece și o găsim sub formă de tablete, unt de cacao sau pudră de cacao. Indiferent de formă, toate sunt bogate în enzime vii care ajută buna funcționare a digestiei și totodată crește nivelul de absorbție a numeroaselor vitamine și minerale. Pe de altă parte, ciocolata neagră este procesată, deci aceste enzime sunt automat eliminate.

Zahăr

O diferență semnificativă între ciocolata raw și cea neagră, este că majoritatea ciocolatelor negre de pe piață au în compoziție un mare adaos de zahăr, cu excepția cazului în care cumpărați tablete 100% neîndulcite care conțin într-adevăr 100% cacao. Cu toate acestea, există unele branduri de ciocolată raw care adaugă îndulcitori naturali, însă niciunul nu adaugă zahăr rafinat care este folosit în ciocolata neagră. Cu siguranță zahărul este ceva de evitat atunci când îți dorești să cumperi o ciocolată bună. Știu că probabil ar dura ceva timp să te obișnuiești cu ciocolată în stare pură, fără dulceața specifică, însă aceasta te va ajuta să îți menții greutatea și totodată îți va tăia pofta de mâncare.

Lapte

O altă diferență în ceea ce privește ingredientele, este că ciocolata raw nu are adăugat niciun tip de lapte în compoziția sa. Deși multe branduri de ciocolată neagră nu adaugă lapte propriu-zis, majoritatea folosesc un anumit tip de emulsificator, fie din lecitină de soia, lapte de nucă de cocos, fie dintr-un anumit tip de ulei. În schimb, ciocolata neagră raw nu are lapte adăugat, deși există unele soiuri care pot conține ulei de cacao brut sau unt de cacao raw pentru a obține o textură cremoasă fără a folosi lactate.

Micotoxine

Probabil nu ai auzit până acum acest cuvânt, însă ar trebui să te familiarizezi cu el. Micotoxinele sunt un tip de ciupercă pe care le găsești pe alimentele care fermentează, precum ciupercile, cafeaua, arahidele și caju. Ghici unde le mai găsești?! În ciocolata neagră! Ei bine, ciocolata raw „suferă” o metodă specială de prelucrare care împiedică producția de micotoxine, deoarece boabele de cacao sunt recoltate imediat și transformate în ciocolată raw pentru a se păstra cât mai bine fără a fi necesară preîncălzirea. Ciocolata neagră poate folosi boabe de cacao care au rămas la soare mai mult timp, fermentând, dezvoltând aroma și permițând micotoxinelor să crească.

Micotoxinele sunt legate de funcționarea slabă a imunității, creșterea candidei, pofta de zahăr și alergiile alimentare. De asemenea, ele sunt predispuse la dezvoltarea mucegaiului și conțin proprietăți toxice, de aceea e bine să fie evitate cât se poate de mult. Bineînțeles că o bucățică de ciocolată neagră ocazional nu te va ucide, însă dacă ești preocpat de acest lucru, cel mai bine este să cumperi ciocolată raw.

Gust

Din fericire, nu există diferențe extrem de mari între ciocolata negră și cea raw în ceea ce privește gustul. Cu toate acestea, am putea specifica câteva care oferă credit ciocolatei raw. Prima, se referă la prospețimea pe care o vei simți mai proeminentă la ciocolata raw. Bineînțeles, dacă ești obișnuit cu ciocolata normală, foarte îndulcită, deosebirile ți se vor părea enorme între cele două. Mai există o diferență legată de pudra de cacao încălzită și cea brută. Pudra de cacao normală este puțin mai bogată în aromă, dar mică în antioxidanți și grăsimi sănătoase în comparație cu pudra de cacao raw, care într-adevăr este mai amar, dar are un gust foarte puternic. De asemenea, are aproape dublul conținutului de antioxidanți și minerale în comparație cu pudra de cacao neagră.

Minerale

Știai că ciocolata raw este numărul 1 printre alimente, în ceea ce privește raportul de magneziu, crom, fier și zinc per porție? Este incredibil! De asemenea,  este alimentul cu cel mai mare conținut de antioxidant la nivel global. O veste bună pentru doamne. Ne putem lua la revedere de la semnele de îmbătrănire, nu? Cel puțin îmi place să cred asta. Cacaoa raw este bogată și în sulf, un mineral perfect pentru frumusețe, deoarece luptă împotriva acneei, îmbătrânirii, pielii uscate, a toxicității sau a ridurilor. Totodată, ajută pielea ta să strălucească din interior.

Formele preîncălzite de ciocolată conțin mai puține minerale (magneziu și fier) decât ciocolata raw. Magneziul ajută la recuperarea musculară, combate stresul și tensiunea și totodată te ajută să dormi mai bine. Pe de altă parte, cromul este o vitamina B care luptă împotriva poftei de zahăr, îți poate crește metabolismul și totodată te poate ajută să îți menții greutatea.

Originea

Majoritatea ciocolatei raw provine din boabele de cacao de cea mai bună calitate, cunoscute sub numele de Criollo Arriba, reprezentând doar 1% din întreaga producție de cacao din lume. În mod cert, ar trebui să cauți această calitate atunci când vrei să cumperi o ciocolată raw excelentă. Asigură-te că știi de unde provine ciocolata înainte de a o cumpăra. În afară de toate aceste diferențe, e bine să știi că ciocolata raw nu conține cofeină, în timp ce ciocolata neagră are puțină cofeină în compoziție.

Indiferent de ce vei alege, asigură-te că eviți zahărul și laptele adăugat pentru o ciocolată cât mai sănătoasă și totodată asigură-te că știi de unde provine cacaoa. Tu ce delicatesă cu ciocolată raw ai încercat din magazinele noastre? Chiar dacă este vorba despre donuts cu ciocolată, pătrățelele de ciocolată sau o felie de tort choco crunchy, cu siguranță papilele tale gustative ți-au dat de înțeles că ai făcut o alegere minunată. Ei bine, vor fi și mai fericite când vor afla că de curând echipa Rawyal a pregătit pentru tine câteva noi produse pe bază de ciocolată, care îți vor răsfăța simțurile. Te așteptăm să le încerci!

CHOCO GOODIES by RAWYAL

Sursă: http://food.allwomenstalk.com/ 

Foto: unsplash.com

By Arina Baston

10 lucruri surprinzătoare pe care trebuie să le știi despre LĂMÂIE

Deși le avem aproape toți în casă, nu realizăm cât de benefice sunt lămâile atât pentru sănătatea, cât și pentru frumusețea noastră. Consumate cu regularitate, în diferite combinații, rețete, dar și în stare pură (dacă putem, bineînțeles), aceste fructe-minune sunt o bogăție pentru organismul nostru. Astăzi, îți prezint 10 lucruri surprinzătoare care te vor motiva să consumi lămâi mai des decât o făceai până acum.

Lămâile ajută ficatul să elimine toxinele și să stimuleze producția de enzime naturale, iar în acest mod, digestia este stimulată.

Acidul citric din componența lămâilor ajută, atât la eliminarea depozitelor de calciu din artere, cât și a pietrelor de rinichi sau pancreatice.

Sucul de lămâie este un adjuvant excelent în cazul indigestiei sau al constipației, tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva picături de lămaie în felul de mâncare consumat.

Sunt o sursă imensă de calciu, vitamina C, magneziu, crom, fier și potasiu, dar și minerale sau antioxidanți care îmbunătățesc aspectul și starea părului, a pielii,  a unghiilor, reducând de asemenea semnele trecerii anilor. O veste bună mai ales pentru sexul frumos, nu-i așa?

Fiecare lămâie conține aproximativ 15 calorii, deci sunt o alegere ideală în dietele pentru slăbire.

Studiile arată că lămâia are efect de calmare și ajută la îndepărtarea oboselii, agitației, amețelii, nervozității și tensiunii.

Îți curăță intestinele. Lămâile stimulează activitatea intestinelor și provoacă niște contracții care elimină toxinele stocate chiar și de mai mulți ani.

Lămâile sunt puternic alcaline. Deși au un gust acid, efectul alcalin puternic te va ajuta să-ți restabilești ph-ul corpului.

Lămâile conțin 22 compuși anti-cancer și stopează înmulțirea celulelor canceroase.

Sunt bogate în vitamina C și flavonoide care luptă împotriva infecțiilor și te protejează, în special în sezonul rece.

Dacă încă nu ai încercat tarta cu lămâie , acum ai un motiv în plus să o faci! Pe lăngă faptul că are un gust delicios și fresh perfect pentru zilele de vară, lămâia îți oferă o mulțime de beneficii de care organismul tău se va bucura.

Pe lângă prăjiturile savuroase care conțin lămăie, salatele perfecte pentru un prânz sățios sau sucurile raw (pe toate le găsești în magazinele noastre sau online), te invităm să încerci noul shot de ghimbir, în compoziția căruia se află lămâia despre care am vorbit astăzi. Dacă vrei să afli mai multe și despre beneficiile ghimbirului, intră aici.

Pe lângă faptul că e o sursă de energie și un înlocuitor perfect al cafelei de dimineață, acest shot este un adevărat elixir pentru sistemul digestiv.

CONCURS PE INSTAGRAM @rawyalifeDacă ne urmărești pe Instagram (dacă nu, o poți face chiar acum), ai observat că până la finalul săptâmânii viitoare organizăm un super concurs. Despre ce e vorba? Te provocăm să vii în magazinele noastre din Mall Vitan sau Afi Cotroceni,  fotografiază noul shot de ghimbir într-un mod creativ, postează fotografia pe Instagram, etichetează-ne și folosește hashtag-ul #rawyalenergy. Pe 1 septembrie vom alege 3 câștigători care până la FINALUL ANULUI vor beneficia de 50% reducere la achiziționarea shot-urilor de ghimbir. Mult succes și creativitate!

Foto: unsplash.com

By Arina Baston

5 alimente sănătoase care îți oferă energie maximă

Sunt momente în care după un weekend obositor te simți lipsit de energie, fără vlagă și chef de a începe o nouă săptămână. Fie că este vorba despre nopți nedormite, de zile de muncă solicitante sau alți factori, uneori simți nevoia de un boost rapid. Există un mit în care credeam și eu până acum – faptul că singura sursă de energie dimineața este cafeaua sau ciocolata. Nu neg acest lucru, însă există și alte variante mult mai sănătoase și de efect. Câteva alimente sau ingrediente care odată consumate îți vor ridica nivelul de energie, îți vor oferi stare de bine și te vor face mult mai productiv de-a lungul săptămânii.

Iată 5 dintre alimentele recomandate de specialiști pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta zilnică:

Cerealele integrale

Într-adevăr cerealele integrale sunt o sursă bogată de carbohidrați, însă în acest caz vorbim despre carbohidrați complecși, meniți să elibereze o energie constantă pe parcursul întregii zilei, conform The Whole Grains CouncilAșadar, este important ca la fiecare mic dejun să consumăm cereale integrale sub o formă sau alta, fie că vorbim despre orz, ovăz, grâu, hrișcă, grâu, secară, în funcție de preferințe. Bogat în fibre, proteine, antioxidanți și vitamine benefice pentru sănătate, o dietă bogată în cereale integrale nu doar oferă energie, ci și întărește sistemul imunitar și contribuie la întreținerea greutății corporale.

Încearcă batonul digestiv bogat în semințe de in și fulgi de ovăz, perfect pentru o gustare între mese sau de ce nu chiar pentru un mic dejun rapid. (vezi aici)

Fructele de pădure

Fie că vorbim despre afine, mure sau zmeură, toate fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți și fibre, fiind totodată o sursă rapidă și eficientă de energie. Pentru a te bucura de beneficiile acestora, în sezon consumă cel puțin două tipuri de fructe de pădure proaspete pe zi. Dacă nu, include-le în diverse preparate. Conținutul de vitamina A și C încetinesc procesul de îmbătrânire și scad riscul apariției cancerului, iar fibrele dietice stimulează metabolismul.

Răsfață-te cu un desert delicios și sănătos, perfect pentru zilele de vară: cupcakes cu fructe de pădure. (vezi aici)

Migdalele

Bogate în magneziu și vitamina E, migdalele sunt gustarea ideală pentru creșterea nivelului de energie. De asemenea, fiind bogate în fibre, vitamine și minerale oferă protecție anticancerigenă. Într-un studiu publicat în jurnalul Nutrients, specialiștii spun că migdalele au cel mai mare nivel de substanțe nutritive. De asemenea, vitamina E te va ajuta la menținerea aspectului tânăr și sănătos al pielii.

Bucură-te de o gustare dulce și sănătoasă – bomboanele cu migdale și cacao, super delicioase! (vezi aici)

Leguminoasele

Consumul regulat de leguminoase îți va asigura un nivel energetic ridicat datorită conținutului ridicat de fier. Fasolea, mazărea, lintea sau năutul sunt câteva dintre leguminoasele recomandate în orice dietă. Fibrele conținute de leguminoase acționează precum probioticele, promovând bacteriile sănătoase și asigurând un nivel optim de energie. Oboseala este cel mai comun simptom al deficienței de fier potivit National Heart, Lung and Blood Institute, iar consumul regulat de alimente care conțin un nivel ridicat de fier (precum leguminoasele) pot reglementa acest aspect.

Savurează o salată plină de proteine, perfectă pentru un prânz sățios. Conține fasole mung, linte, ridichie albă și roșie, dar și alte ingrediente pline de nutrienți. (vezi aici)

Avocado

Datorită bogăției în fibre și nutienți, avocado este fructul perfect pentru un început de zi plin de energie. Grăsimile sănătoase din avocado reușesc să inducă o senzație de sațietate, deci este un aliment potrivit în dietele de slăbire și totodată oferă un boost de energie. În ultimul timp, avocado este în trend și pe bune dreptate acest lucru, deoarece are multiple beneficii asupra sănătății. Acest superaliment este o adevărată mină de aur, ținând sub control nivelul de colesterol prin conținutul ridicat de Omega 3.

Cea mai populară rețetă cu avocado este guacamole. Încearcă și tu acest aperitiv light, dar foarte savuros! (vezi aici)

By Arina Baston

 

CINCI SALATE DELICIOASE, IDEALE ÎN SEZONUL CALD

Salatele ar trebui să ocupe un loc special în alimentația oricui, indiferent de regimul alimentar pe care îl urmează. Mai mult, specialiștii recomandă ca vara să consumăm cel puțin un astfel de preparat pe zi, deoarece reprezintă o sursă importantă de vitamine, antioxidanți și nutrienți. Sigur te vei întreba acum: Dar oare nu ne săturăm de atâta salată zilnic? Ei bine, noi îndrăznim să spune că nu!

Deoarece există o multitudine de ingrediente pe care le putem folosi și la fel de multe combinații, pentru tine am pregătit 5 feluri de salate rawyale, gata să satisfacă și gusturile celei mai pretențioase persoane.  

Oare care va fi preferata ta? 

1.FRESH SALAD

O salată fresh, light, cu un gust deosebit oferit de  savoarea dulceagă a rodiei și gustosul fistic.

Ingrediente: rodie, spanac, rosii cherry, ridichie, ceapa verde, fistic, seminte de floarea soarelui, dressing.

2.GREEN SALAD

În cazul în care dorești sănătate la farfurie, salata green este alegerea ideală pentru tine. Legumele verzi au o mulțime de beneficii de care organismul tău s-ar bucura.

Ingrediente: rucola, ceapa verde, rosii, germeni si vlastari, fasole mung, castraveti, patrunjel, seminte de floarea soarelui, dressing

3.LIGHT SALAD

Este o alegere ideală dacă vrei o gustare foarte ușoară, cu un conținut mic de calorii, dar extrem de gustoasă. Varza chineazească ajută la buna funcționare a digestiei tale, iar valeriana este cunoscută pentru purificarea organismului.

Ingrediente: varza china, avocado, gulie, vlastari de floarea soarelui, valeriana, nuci, seminte de dovleac, dressing

4.MUSHROOM SALAD

Ciupercile sunt valoroase surse de fibre, vitamine și minerale importante pentru organismul tău. În combinația cu migdale, spanac și valeriană această salată este foarte hrănitoare și te va cuceri cu gustul ei delicos.

Ingrediente: ciuperci champignon, castravete, migdale, spanac, valeriana, dressing

5.PROTEIN SALAD

O combinație de ingrediente pline de proteine necesare și benefice organismului tău. Mixul de crudități folosite în această salată este extrem de sănătos și gustos.

Ingrediente: germeni de floarea soarelui, lucerna, trifoi rosu, ridichie rosie, ridichie alba,fasole mung, linte, quinoa, mix de frunze, seminte de floarea soarelui, dressing

 

Te așteptăm pe la noi să le încerci pe toate, dar nu uita că poți comanda și acasă.

Keep it fresh and healthy!

CUM ÎȚI DAR SEAMA CĂ AI INTOLERANȚĂ LA GLUTEN

Intoleranța la gluten este o tulburare autoimună ce afectează intestinul subțire. Aici apar leziuni care perturbă procesele de digestie și îngreunează absorbția unor nutrienți esențiali. Este principalul motiv din cauza căruia unele persoane nu pot consuma alimente precum pâinea sau produsele de panificație (deoarece glutenul este o proteină de origine vegetală ce se găsește în grâu, orz, secară și ovăz).  Acest lucru se întâmplă doar în cazurile fericite, cele în care boala este depistată din timp, dar de cele mai multe ori simptomele acesteia sunt nespecifice, ceea ce îngreunează diagnosticarea.

Afecțiune este tot mai frecvent întâlnită și poate apărea la orice vârstă, de aceea trebuie făcută o distincție între intoleranța totală la gluten, sau boala celiacă și sensibilitatea la gluten non-celiacă. Cele doua au simptome similare, însă au efecte diferite asupra organismului nostru și se diferențiază prin nivelul de toleranță la gluten.

Până acum sunt cunoscute peste 300 de simptome ale bolii celiace, dar acestea diferă de la un caz la altul, iar în unele situații pot lipsi complet. Iata o lista cu câteva dintre cele mai întâlnite simptome ale intoleranței la gluten.

 

  • Probleme digestive (balonare, crampe abdominale, arsuri stomacale, greață constipație sau diaree)
  • Anemie
  • Migrene
  • Afte bucale
  • Osteoporoză precoce
  • Iritații ale pielii
  • Schimbări de dispoziție
  • Amețeli
  • Stări permanente de oboseală
  • Scăderi în greutate
  • Deficit de atenție.

 

Persoanele care au depistat deja această tulburare trebuie să țină un regim alimentar destul de strict. În cazul în care te numeri printre acestea am dori să știi că la rawyal ținem cont și de acest lucru. Pentru tine am pregătit o multitudine de preparate din care poți alege,  toate #FărăGluten: pizza raw vegană, tartă cu lămâie sau caramel, cupcake cu ciocolată sau mure, caramele, crackers, dar și multe, multe altele.

Nu ți-am făcut poftă deja? Noi te așteptăm să le încerci!

SURPRINDE-ȚI APROPIAȚII CU UN CANDY BAR RAWYAL

Dacă săptămâna trecută am vorbit despre  cum poți marca ocaziile tale speciale cu un delicios tort raw vegan, săptămâna aceasta vom continua în aceeași notă festivă, iar tu vei afla cum vei putea sărbători rawyal, indiferent de ocazie sau împrejurare.

Fie că vorbim despre o nuntă, un botez sau o aniversare, evenimentul tău este la fel de important pentru noi cum este și pentru tine. Întreaga echipă Rawyal îți poate sta la dispoziție și împreună putem concepe o surpriză delicioasă pentru invitații tăi.

Despre ce este vorba?

Despre un bufet cu deserturi de neuitat, un Candy Bar Rawyal!

Plecând de la premisa că dragostea trece prin stomac, garantăm că vei cuceri inimile tuturor celor prezenți cu acest colțișor dulce. Motivele sunt destul de evidente:

  • Doamnele pot degusta liniștite toate sortimentele de prăjituri, fără să își facă probleme în legătură cu greutatea
  • Cei mici pot mânca oricâtă ciocolată doresc, fără să devină agitați deoarece deserturile noastre conțin doar ingrediente naturale
  • Nu vei fi nevoit să îți faci griji în privința persoanele alergice deoarece prăjiturelele noastre cu conțin gluten, lapte de vacă sau gălbenuș de ou
  • Mai mult, nu conțin nici zahăr alb rafinat, făină albă, aditivi, coloranți sintetici, E-uri sau conservanți
  • Anumite astfel de prăjituri sunt recomandate și persoanelor diabetice
  • Gustul inconfundabil va satisface chiar și cei mai exigenți gurmanzi
  • În final vei obține un bufet care nu va satisface doar pofta de dulce a invitaților tăi, dar le va hrăni și organismul, datorită ingredientelor întotdeauna proaspete, fresh dar și pline de nutrienți pe care le folosim

Alege să sărbătoreși rawyal cu Rawyal Brunch&Cakes și surprinde-ți apropiații cu gustul delicios al deserturilor raw vegane. Succesul îl garantăm noi!

ALEGE SĂ SĂRBĂTOREȘTI RAWYAL CU UN TORT RAW VEGAN LA COMANDĂ

Îți plac pătrățelele noaste cu ciocolată și nu te mai poți sătura de ele? Sau Tarta cu Caramel îți face cu ochiul de fiecare dată când ne vizitezi și chiar nu te poți abține? Venim cu o veste bună! De acum te poți bucura de un întreg tort cu gustul tău preferat. Sună bine, nu?

Echipa Rawyal îți stă la dispoziție și venim cu drag în ajutor, în cazul în care ai nevoie de un tort pentru ocazii speciale. Acesta poate fi personalizat în funcție de dorințele și preferințele tale. Pe lăngă gustul foarte delicios, în final vei avea o prajitură  care nu îți va hrăni doar pofta de dulce, ci și organismul, datorită ingredientelor întotdeauna proaspete, fresh dar și pline de nutrienți. O adevărată oază de sănătate!

 

De ce ar trebui să alegi un tort raw vegan?
  • pentru că nu conține zahăr alb rafinat, făină albă, aditivi, coloranți sintetici, E-uri sau conservanți
  • pentru că nu conține gluten, lapte de vacă sau gălbenuș de ou
  • pentru că este îndulcit cu ingrediente naturale precum mierea, smochinele, curmalele, steviea, zahărul de cocos, siropul de arțar sau siropul de mesteacăn
  • pentru că este pregătit la rece, fără a fi procesat termic, asigurându-se astfel păstrarea tuturor nutrienților din ingrediente
  • pentru că superalimentele folosite în compoziție au o serie de elemente nutritive de care corpul tău are nevoie. Mai multe poți citi aici și aici
  • pentru că anumite astfel de torturi sunt recomandate și persoanelor diabetice
  • pentru că reprezintă o alternativă sănătoasă pentru deserturile clasice

 Alege să  #sarbatorestiRawyal cu un tort raw vegan și promitem că îți vei impresiona toți prietenii. Nu uita, dacă ești indecis te așteptăm în magazine pentru degustări sau ne poți vizita și pe site.

By Diana Anghelache

DE CE AR TREBUI SĂ ALEGI HAMBURGERUL RAW

Cu toții cunoaștem faptul că burgerul este cel mai la îndemână fel de mâncare pe care îl putem comanda de la orice restaurat de tip fast-food. Fie că suntem în mișcare, fie că suntem la birou sau acasă cu prietenii, tuturor ni se poate întâmpla să avem poftă de unul și alegem să înlocuim o masă corespunzătoare cu ceva mai rapid, de acest tip. Dar dacă tu ești o persoană puțin mai preocupată de alimentația ta și care, mai mult, și-a propus să renunțe la mâncarea fast food, ce faci?

Renunți la burgeri și nu mai mânânci niciodata?

Evident că nu! Soluția aceasta ar fi puțin cam prea drastică, plus că avem noi o altă variantă pregătită pentru tine.

Există o rețetă de burger extrem de sănătoasă, fără prea multe calorii, foarte bogată în elemente nutritive pentru organismul tău și cu un gust excepțional. Da, este adevărat! Îți poți continua obiceiurile alimentare sănătoase deoarece, pentru tine, am pregătit  Hamburgerul Raw.

Dacă nu l-ai încercat până acum, este bine să știi că acesta poate fi o alternativă ideală pentru un prânz, ori o cină sățioasă, hrănitoare și, cel mai important, sănătoasă. Toată combinația de ingrediente este special aleasă. Hamburgerul raw conține: țelină, morcov, păstârnac, sfecla roșie, salată, brânză de caju, nuci, alune, măsline, ardei roșu, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de in, fulgi de hrișcă, tărâțe de psyllium, rucola, vlăstari, cimbru, susan, busuioc și sos de roșii. Acesta vine însoțit de garnitură, bineînțeles: ”cartofi prăjiți”  din gulie.

Pentru ca masa să fie completă, îți recomandăm și un desert pe măsură, Donuts cu Ciocolată.

Te invit în magazinele noatre pentru a încerca delioasa noastră reintepretare a burgerului clasic, dar nu uita că poți comanda și acasă, chiar de aici. Îți sărim cu drag în ajutor în cazul în care planuiești o cină mai specială sau pur și simplu vrei să îți surprinzi musafirii cu o masă rawyală.

By Diana Anghelache

 

GHIMBIRUL ȘI BENEFICIILE SALE ASUPRA ORGANISMULUI

Poate ai mai auzit de el, poate chiar l-ai folosit în bucătăria ta, dar dacă nu ai descoperit încă acest ingredient, vei afla în continuare de ce nu trebuie să îți lipsească din casă și de ce nu, din dieta ta zilnică.

Ghimbirul este o plantă originară din Asia, cu rădăcini noduroase și fibroase, dar care au un gust aromat, ușor iute. În compoziția sa putem găsi uleiuri esențiale, vitaminele C, E și B6, calciu, fier, magneziu, seleniu, sodiu sau carbohidrați și fibre. Poate fi utilizat în stare proaspătă, pulbere, uscat, sub forma de ulei sau suc.

Despre ghimbir putem spune chiar că are o dublă natură: o dată este condiment, o mirodenie extrem de folosită în bucătăria indiană, dar poate fi considerat și medicament sau plantă medicinală, datorită efectelor sale terapeutice.

Dacă tot am ajuns la capitolul efectelor terapeutice, am putea să trecem pe listă următoarele beneficii pe care ghimbirul le are asupra organismului. Astfel, ghimbirul:

  • Combate migrenele
  • Împiedică formarea cheagurilor de sânge
  • Scade tensiunea arterială
  • Are rol antioxidant  
  • Combate răcelile de sezon
  • Ajută în tratarea indigestiei
  • Este un vasodilatator puternic

Uleiul de ghimbir:

  • Are efect analgezic și sedativ

Ceaiul de ghimbir:  

  • Întărește sistemul imunitar
  • Ameliorează simptomele supărătoare ale alergiilor
  • Ajută la buna circulație a sângelui
  • Previne artrita reumatică
  • Are efect energizant

Și lista ar putea continua…

În bucătărie, ghimbirul poate da o notă interesantă mâncărurilor. Este folosit în prepararea dulciurilor sau smoothie-urilor, dar poate fi adăugat și în amestecurile de legume, supe, ceaiuri sau limonadă.

Pentru ca tu să te poți bucura de toate beneficiile acestui aliment,  am adus în magazinele noastre un nou produs pe bază de ghimbir. Ginger Shot este ideal în zilele în toride, când simți nevoia să te energizezi sau îl poți consuma oricând, pentru un boost de sănătate.

Te așteptăm în magazinele noastre!

By Diana Anghelache

Surs foto: lifegate.it

 

TREI SEMINȚE ȘI BENEFICIILE LOR

Semințele fac parte din alimentația omului de mii de ani, iar consumul acestora nu ne poate aduce decât beneficii. Incluse în alimentația noastră zilnica ele devin o sursă importantă de nutrienți, vitamine și minerale, cât timp sunt consumate în stare crudă. Săptămâna aceasta am ales să ”scoatem în lumina reflectoarelor” trei dintre aceste feluri, pentru a răspunde la întrebarea: Ce beneficii ne aduc semințele?

 

Să începem cu semințele de in. Acestea înglobează un pachet de nutrienți foarte, foarte bogat. Spre exemplu, doar 100g din acest sortiment conține 20g proteine, 28g fibre și nu mai puțin de 42g grăsimi sănătoase (Omega3). 

Ce beneficii ne aduc?  – Ei bine, semințele de in:

  • scad colesterolul și previn tensiunea arterială
  • au proprietăți antiinflamatorii
  • pot ajuta în unele cazuri de constipație
  • dețin cea mai mare concentrație de lignani

Lignanii sunt compuși naturali din plante, ce au aceeași compoziție chimică precum cea a estrogenului sau a antioxidanților și au rol în reglarea nivelului hormonal la femei. Astfel, Uleiul din semințe de in ajută la:

  • îmbunatățirea funcției uterine
  • reglarea nivelului de progesteron și estrogen din organism
  • ameliorarea crampelor menopauzei

În bucătăria Rawyal semințele de in își au, cu siguranță, locul. Le folosim la o multitudine de preparate, de la feluri principale – Burger Raw sau Pizza fără Guten – până la deserturi – Batoane cu cereale.

 

Semințele de chia, spre deosebire de semințele de in, au conținut mult mai ridicat de fibre. De asemenea, ele înglobează minerale precum seleniu, mangan, fier, cupru, fosfor, dar și foarte mult calciu și magneziu. Acizii grași esențiali sunt și ei prezenți, iar pentru lista beneficiilor amintim faptul că semințele de chia:

  • ajută la menținerea echilibrului de zahăr din sânge
  • energizează corpul
  • ajută la menținerea echilibrului colesterolului
  • au efect detoxifiant
  • ameliorează durerile articulare
  • ajută la formarea masei musculare

Datorită gustului nu foarte pronunțat, ele sunt foarte versatile în bucătărie și pot fi folosite într-o mulțime de preparate. Recomandarea noastră pentru tine este Budinca de Chia, un desert extrem de savuros, care te va cuceri cu siguranță.

 

Semințele de Floarea-Soarelui, contrar tuturor așteptărilor, reprezintă o adevărată sursă de sănătate. Acestea au un conținut mare de vitamina E și peste 40% proteine. În ele mai regăsim calciu, magneziu, seleniu, cupru, fosfor, mangan, dar și vitaminele B1 și B5. Acestea sunt foarte ușor digerabile și consumate crude ne aduc numeroase beneficii organismului:

  • scad colesterolul
  • scad presiunea arterială
  • ajută la detoxifierea organismului
  • au efect energizant
  • aduc un plus de strălucire pielii, datorită conținutului de vitamina E
  • au efect antioxidant

Poate te întrebi ce au în comun Hamburgerul, Pizza, Salatele și Tarta noastră cu Lime. Ei bine, toate sunt raw și toate au în compoziția lor semințe de floarea soarelui.

 

Tu ce semințe ai inclus în alimentația ta?

By Diana Anghelache

 

Sursă foto 1 E’la blog