Rawyal.ro | Blog
RAWYAL Brunch & Cakes este mica ta oaza de sanatate.Ne face o deosebita placere sa iti impartasim ideile si sfaturile noastre legate de alimentatia sanatoasa si transformate in delicioase preparate raw vegan destinate fiecaruia dintre voi (aperitive, supe, salate, prajituri, sucuri si multe alte produse, toate raw).
raw, vegan, food, mancare, raw-vegan, vegetarian
22001
blog,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-3.7,fs-menu-animation-underline,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

SURPRINDE-ȚI APROPIAȚII CU UN CANDY BAR RAWYAL

Dacă săptămâna trecută am vorbit despre  cum poți marca ocaziile tale speciale cu un delicios tort raw vegan, săptămâna aceasta vom continua în aceeași notă festivă, iar tu vei afla cum vei putea sărbători rawyal, indiferent de ocazie sau împrejurare.

Fie că vorbim despre o nuntă, un botez sau o aniversare, evenimentul tău este la fel de important pentru noi cum este și pentru tine. Întreaga echipă Rawyal îți poate sta la dispoziție și împreună putem concepe o surpriză delicioasă pentru invitații tăi.

Despre ce este vorba?

Despre un bufet cu deserturi de neuitat, un Candy Bar Rawyal!

Plecând de la premisa că dragostea trece prin stomac, garantăm că vei cuceri inimile tuturor celor prezenți cu acest colțișor dulce. Motivele sunt destul de evidente:

  • Doamnele pot degusta liniștite toate sortimentele de prăjituri, fără să își facă probleme în legătură cu greutatea
  • Cei mici pot mânca oricâtă ciocolată doresc, fără să devină agitați deoarece deserturile noastre conțin doar ingrediente naturale
  • Nu vei fi nevoit să îți faci griji în privința persoanele alergice deoarece prăjiturelele noastre cu conțin gluten, lapte de vacă sau gălbenuș de ou
  • Mai mult, nu conțin nici zahăr alb rafinat, făină albă, aditivi, coloranți sintetici, E-uri sau conservanți
  • Anumite astfel de prăjituri sunt recomandate și persoanelor diabetice
  • Gustul inconfundabil va satisface chiar și cei mai exigenți gurmanzi
  • În final vei obține un bufet care nu va satisface doar pofta de dulce a invitaților tăi, dar le va hrăni și organismul, datorită ingredientelor întotdeauna proaspete, fresh dar și pline de nutrienți pe care le folosim

Alege să sărbătoreși rawyal cu Rawyal Brunch&Cakes și surprinde-ți apropiații cu gustul delicios al deserturilor raw vegane. Succesul îl garantăm noi!

ALEGE SĂ SĂRBĂTOREȘTI RAWYAL CU UN TORT RAW VEGAN LA COMANDĂ

Îți plac pătrățelele noaste cu ciocolată și nu te mai poți sătura de ele? Sau Tarta cu Caramel îți face cu ochiul de fiecare dată când ne vizitezi și chiar nu te poți abține? Venim cu o veste bună! De acum te poți bucura de un întreg tort cu gustul tău preferat. Sună bine, nu?

Echipa Rawyal îți stă la dispoziție și venim cu drag în ajutor, în cazul în care ai nevoie de un tort pentru ocazii speciale. Acesta poate fi personalizat în funcție de dorințele și preferințele tale. Pe lăngă gustul foarte delicios, în final vei avea o prajitură  care nu îți va hrăni doar pofta de dulce, ci și organismul, datorită ingredientelor întotdeauna proaspete, fresh dar și pline de nutrienți. O adevărată oază de sănătate!

 

De ce ar trebui să alegi un tort raw vegan?
  • pentru că nu conține zahăr alb rafinat, făină albă, aditivi, coloranți sintetici, E-uri sau conservanți
  • pentru că nu conține gluten, lapte de vacă sau gălbenuș de ou
  • pentru că este îndulcit cu ingrediente naturale precum mierea, smochinele, curmalele, steviea, zahărul de cocos, siropul de arțar sau siropul de mesteacăn
  • pentru că este pregătit la rece, fără a fi procesat termic, asigurându-se astfel păstrarea tuturor nutrienților din ingrediente
  • pentru că superalimentele folosite în compoziție au o serie de elemente nutritive de care corpul tău are nevoie. Mai multe poți citi aici și aici
  • pentru că anumite astfel de torturi sunt recomandate și persoanelor diabetice
  • pentru că reprezintă o alternativă sănătoasă pentru deserturile clasice

 Alege să  #sarbatorestiRawyal cu un tort raw vegan și promitem că îți vei impresiona toți prietenii. Nu uita, dacă ești indecis te așteptăm în magazine pentru degustări sau ne poți vizita și pe site.

By Diana Anghelache

DE CE AR TREBUI SĂ ALEGI HAMBURGERUL RAW

Cu toții cunoaștem faptul că burgerul este cel mai la îndemână fel de mâncare pe care îl putem comanda de la orice restaurat de tip fast-food. Fie că suntem în mișcare, fie că suntem la birou sau acasă cu prietenii, tuturor ni se poate întâmpla să avem poftă de unul și alegem să înlocuim o masă corespunzătoare cu ceva mai rapid, de acest tip. Dar dacă tu ești o persoană puțin mai preocupată de alimentația ta și care, mai mult, și-a propus să renunțe la mâncarea fast food, ce faci?

Renunți la burgeri și nu mai mânânci niciodata?

Evident că nu! Soluția aceasta ar fi puțin cam prea drastică, plus că avem noi o altă variantă pregătită pentru tine.

Există o rețetă de burger extrem de sănătoasă, fără prea multe calorii, foarte bogată în elemente nutritive pentru organismul tău și cu un gust excepțional. Da, este adevărat! Îți poți continua obiceiurile alimentare sănătoase deoarece, pentru tine, am pregătit  Hamburgerul Raw.

Dacă nu l-ai încercat până acum, este bine să știi că acesta poate fi o alternativă ideală pentru un prânz, ori o cină sățioasă, hrănitoare și, cel mai important, sănătoasă. Toată combinația de ingrediente este special aleasă. Hamburgerul raw conține: țelină, morcov, păstârnac, sfecla roșie, salată, brânză de caju, nuci, alune, măsline, ardei roșu, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de in, fulgi de hrișcă, tărâțe de psyllium, rucola, vlăstari, cimbru, susan, busuioc și sos de roșii. Acesta vine însoțit de garnitură, bineînțeles: ”cartofi prăjiți”  din gulie.

Pentru ca masa să fie completă, îți recomandăm și un desert pe măsură, Donuts cu Ciocolată.

Te invit în magazinele noatre pentru a încerca delioasa noastră reintepretare a burgerului clasic, dar nu uita că poți comanda și acasă, chiar de aici. Îți sărim cu drag în ajutor în cazul în care planuiești o cină mai specială sau pur și simplu vrei să îți surprinzi musafirii cu o masă rawyală.

By Diana Anghelache

 

GHIMBIRUL ȘI BENEFICIILE SALE ASUPRA ORGANISMULUI

Poate ai mai auzit de el, poate chiar l-ai folosit în bucătăria ta, dar dacă nu ai descoperit încă acest ingredient, vei afla în continuare de ce nu trebuie să îți lipsească din casă și de ce nu, din dieta ta zilnică.

Ghimbirul este o plantă originară din Asia, cu rădăcini noduroase și fibroase, dar care au un gust aromat, ușor iute. În compoziția sa putem găsi uleiuri esențiale, vitaminele C, E și B6, calciu, fier, magneziu, seleniu, sodiu sau carbohidrați și fibre. Poate fi utilizat în stare proaspătă, pulbere, uscat, sub forma de ulei sau suc.

Despre ghimbir putem spune chiar că are o dublă natură: o dată este condiment, o mirodenie extrem de folosită în bucătăria indiană, dar poate fi considerat și medicament sau plantă medicinală, datorită efectelor sale terapeutice.

Dacă tot am ajuns la capitolul efectelor terapeutice, am putea să trecem pe listă următoarele beneficii pe care ghimbirul le are asupra organismului. Astfel, ghimbirul:

  • Combate migrenele
  • Împiedică formarea cheagurilor de sânge
  • Scade tensiunea arterială
  • Are rol antioxidant  
  • Combate răcelile de sezon
  • Ajută în tratarea indigestiei
  • Este un vasodilatator puternic

Uleiul de ghimbir:

  • Are efect analgezic și sedativ

Ceaiul de ghimbir:  

  • Întărește sistemul imunitar
  • Ameliorează simptomele supărătoare ale alergiilor
  • Ajută la buna circulație a sângelui
  • Previne artrita reumatică
  • Are efect energizant

Și lista ar putea continua…

În bucătărie, ghimbirul poate da o notă interesantă mâncărurilor. Este folosit în prepararea dulciurilor sau smoothie-urilor, dar poate fi adăugat și în amestecurile de legume, supe, ceaiuri sau limonadă.

Pentru ca tu să te poți bucura de toate beneficiile acestui aliment,  am adus în magazinele noastre un nou produs pe bază de ghimbir. Ginger Shot este ideal în zilele în toride, când simți nevoia să te energizezi sau îl poți consuma oricând, pentru un boost de sănătate.

Te așteptăm în magazinele noastre!

By Diana Anghelache

Surs foto: lifegate.it

 

TREI SEMINȚE ȘI BENEFICIILE LOR

Semințele fac parte din alimentația omului de mii de ani, iar consumul acestora nu ne poate aduce decât beneficii. Incluse în alimentația noastră zilnica ele devin o sursă importantă de nutrienți, vitamine și minerale, cât timp sunt consumate în stare crudă. Săptămâna aceasta am ales să ”scoatem în lumina reflectoarelor” trei dintre aceste feluri, pentru a răspunde la întrebarea: Ce beneficii ne aduc semințele?

 

Să începem cu semințele de in. Acestea înglobează un pachet de nutrienți foarte, foarte bogat. Spre exemplu, doar 100g din acest sortiment conține 20g proteine, 28g fibre și nu mai puțin de 42g grăsimi sănătoase (Omega3). 

Ce beneficii ne aduc?  – Ei bine, semințele de in:

  • scad colesterolul și previn tensiunea arterială
  • au proprietăți antiinflamatorii
  • pot ajuta în unele cazuri de constipație
  • dețin cea mai mare concentrație de lignani

Lignanii sunt compuși naturali din plante, ce au aceeași compoziție chimică precum cea a estrogenului sau a antioxidanților și au rol în reglarea nivelului hormonal la femei. Astfel, Uleiul din semințe de in ajută la:

  • îmbunatățirea funcției uterine
  • reglarea nivelului de progesteron și estrogen din organism
  • ameliorarea crampelor menopauzei

În bucătăria Rawyal semințele de in își au, cu siguranță, locul. Le folosim la o multitudine de preparate, de la feluri principale – Burger Raw sau Pizza fără Guten – până la deserturi – Batoane cu cereale.

 

Semințele de chia, spre deosebire de semințele de in, au conținut mult mai ridicat de fibre. De asemenea, ele înglobează minerale precum seleniu, mangan, fier, cupru, fosfor, dar și foarte mult calciu și magneziu. Acizii grași esențiali sunt și ei prezenți, iar pentru lista beneficiilor amintim faptul că semințele de chia:

  • ajută la menținerea echilibrului de zahăr din sânge
  • energizează corpul
  • ajută la menținerea echilibrului colesterolului
  • au efect detoxifiant
  • ameliorează durerile articulare
  • ajută la formarea masei musculare

Datorită gustului nu foarte pronunțat, ele sunt foarte versatile în bucătărie și pot fi folosite într-o mulțime de preparate. Recomandarea noastră pentru tine este Budinca de Chia, un desert extrem de savuros, care te va cuceri cu siguranță.

 

Semințele de Floarea-Soarelui, contrar tuturor așteptărilor, reprezintă o adevărată sursă de sănătate. Acestea au un conținut mare de vitamina E și peste 40% proteine. În ele mai regăsim calciu, magneziu, seleniu, cupru, fosfor, mangan, dar și vitaminele B1 și B5. Acestea sunt foarte ușor digerabile și consumate crude ne aduc numeroase beneficii organismului:

  • scad colesterolul
  • scad presiunea arterială
  • ajută la detoxifierea organismului
  • au efect energizant
  • aduc un plus de strălucire pielii, datorită conținutului de vitamina E
  • au efect antioxidant

Poate te întrebi ce au în comun Hamburgerul, Pizza, Salatele și Tarta noastră cu Lime. Ei bine, toate sunt raw și toate au în compoziția lor semințe de floarea soarelui.

 

Tu ce semințe ai inclus în alimentația ta?

By Diana Anghelache

 

Sursă foto 1 E’la blog

 

DESPRE UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS

Când vine vorba despre ce înseamnă un stil de viață sănătos, părerile sunt împărțite. Nu există o definiție clară a ceea ce presupune sau o rețetă anume pe care o putem urma. Din cauza aceasta unii îl definesc ca un set de reguli stricte, pe care l-au inclus în rutina lor iar alții se rezumă la a-l defini ca îmbinarea între sport și o anume dietă.

Astăzi am dori să vorbim puțin despre ce înseamnă pentru noi un stil de  viață sănătos.

Înseamnă Echilibru…  

Atât fizic cât și mental.

Sunt trei aspecte pe care le luăm în permanență în calcul când vine vorba despre asta: alimentația, mișcarea și pshicul.

Alimentația poate fi considerată un etalon al stilului de viață sănătos. Ea trebuie să fie cât mai variată, echilibrată dar și moderată. Pentru unii acest lucru înseamnă adoptarea unui regim alimentar: raw vegan, vegetarian, lacto-vegetarian, iar pentru alții înseamnă evitarea unor anumite alimente, cum ar fi cele bogate în grăsimi sau zahăr. Este important să vă cunoașteți cât mai bine corpul și să știți exact ce anume vă face bine sau nu. Nu trebuie să vă abțineți de la a mânca anuminte alimente, dacă acestea vă fac plăcere, ci doar să le consumați în mod responsabil.

Noi vă sfătuim, pentru început, să integrați în alimentația dumneavoastră cât mai multe legume ușor digerabile: salate, morcov, spanac, țelină, pătrunjel, castraveți, ciuperci sau roșii. Puteți înlocui carnea de porc cu cea de pui, vită, pește slab sau cu fructe de mare. De asemenea, puteți renunța la condimentele tradiționale în favoarea celor vegetale precum coriandrul, tarhonul, cimbrul, frunzele de ţelină, busuiocul, salvia, menta, roiniţa sau cimbru.

 

 

Mișcarea sau sportul este a două recomandare a specialiștilor când vine vorba despre un stil de viață sănătos. Noi credem că este important să faci ceea ce îți place și să găsești o activitate fizică care îți face plăcere. Mai mult, trebuie să practici această activitate în mod constant. Corpul nostru are nevoie de mișcare indiferent de programul nostru zilnic. Cel mai ușor și la îndemână este să ne apucăm de alergat, ceea ce și recomandăm tuturor.

Dacă până acum am vorbit despre fizic, psihicul este a treia componentă a triunghiului nostru magic. Un psihic sănătos și o stare generală de bine ne vor ajuta să trecem peste toate provocările cu care ne întâlnim de-a lungul zilei. Și stim bine că sunt multe.

În acest context este posibil ca uneori să fim stresați, să ne simțim iritați sau să ne pierdem răbdarea foarte ușor. Este foarte important să ne ocupăm noi de noi înșine. Să ne acordăm mai mult timp, să reducem stresul, să fim mai veseli, mai buni și mai pozitivi pentru că un stil de viață sănătos nu înseamnă doar alimentație și mișcare.

Suntem ferm convinși că dacă vei urma numai câteva din sfaturile noastre, vei observa o schimbare în viața ta. Nu există un stil de viață sănătos standard. Trebuie să găsești tu echilibrul și modalitatea cea mai bună pentru tine, în care te poți ocupa de aceste trei aspecte: alimentație, mișcare și psihic.

A început vara iar sezonul vacanțelor și concediile este din ce in ce mai aproape. Acum este momentul cel mai prielnic în care poți începe o schimbare în viața ta.

Ce mai aștepți?

By Diana Anghelache

Cum ne hidratăm corect pentru a face față căldurii?

Oficial  a început vara, calendaristic vorbind! De fapt și de drept, sezonul cald a început să își facă simțită prezența mult mai devreme și ne-a bucurat cu zile toride, bune de mers la piscine, terase sau, de ce nu, în mini-vacanțe. Prognoza pentru următoarea perioadă ne promite temperaturi, cel puțin la fel de ridicare ca cele de până acum, iar în acest context am dori să lansăm o întrebare:

Cum ne hidratăm corect pentru a face față căldurii?

Este arhicunoscut faptul că trebuie să consumăm minim 1,5 – 2 litri de apă pe zi dar nu toți cunoaștem faptul că, în zilele toride, organismul nostru are nevoie de un aport mult mai ridicat de lichide. Specialiștii recomandă ca în zilele caniculare să consmăm 1 pahar de apă, sau echivalentul acestuia, la fiecare 15-20 de minute.

Hidratarea este extrem de importantă pentru organism deoarece ajută la eliminarea toxinelor și la funcționarea corectă a metabolismului. Pentru a ne hidrata corect trebuie să știm să recunoaștem semnele deshidratării, cum ar fi pielea uscată, pofta de zahăr, starea de oboseală, migrenele și să consumăm lichidele de care are nevoie organismul nostru în mod inteligent.

De exemplu, în zilele toride apa trebuie să fie băută gradual pentru a putea fi bine asimilată. Dacă doriți un boost de energie este recomandat să beți o limonadă îndulcită cu miere. De asemenea, aceasta împreună cu sucul de portocale au un efect antioxidant. Pentru iubitorii de ceai, specialiștii susțin ca acesta reprezintă sursa cea mai bună de hidratare pe timpul verii, dar nu uitați că nu toate lichidele hidratează. Alcoolul și cafeaua deshidratează suplimentar organismul în această perioadă. O hidratare continua, pe tot parcursul zilei și o alimentație sănătoasă reprezintă secretul.

În zilele caniculare de vară vă așteptăm și la restauratul nostru. Aici puteți găsi o gamă variată de băuturi din care puteți alege. De la smoothie-uri cu ananas și milkshake-uri cu lacuma și vanilie, până la fresh-uri de citrice și limonadă cu ghimbir, goji sau căpșuni, toate băuturile noastre vă vor surprinde cu gustul lor răcoritor.


Vă asteptăm să le încercați!

By Diana Anghelache

 

 

SPIRULINA ȘI BENEFICIILE SALE ASUPRA ORGANISMULUI

Probabil nu mulți dintre noi știm dar spirulina este unul din alimentele ”minune”, încadrată în categoria superalimentelor.

Dar ce este ea de fapt?

Ei bine, spirulina este o microalgă de culoare verde-albăstrie care, din punct de vedere nutrițional, înglobează mai multe proteine pure decăt carnea de pui sau de vită (60%-70%).  Alți nutrienți prezenți în compoziția sa sunt acidul gama-linoleic, care reduce colesterolul rău, vitaminele B12, D, E, și K, fier, calciu, crom, cupru, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu şi zinc.

Este alimentul ideal pentru regimurile lacto-vegetariene și nu ne miră faptul că este consumată încă din cele mai vechi timpuri.

Lista proprietăților pe care acest aliment le are este foooarte lungă, iar cea a beneficiilor rezultate în urma consumului este și mai. Dintre acestea amintim faptul că:

  • Fortifică și îmbunătațește sistemul imunitar
  • Stimulează digestia
  • Ajută la eliminarea colesterolului
  • Detoxifică organismul
  • Are proprietăți antiinflamatorii
  • Contribuie la funcționare optimă a glandei tiroide
  • Are efect anitianemic
  • Este o sursă valoroasă de aminoacizi asențiali
  • Previne apariţia bolilor cardiovasculare
  • Cremele pe bază de spirulină netezesc ridurile, elimină petele roșii și iritațiile pielii

 

În bucătărie, spirulina este folosită în mod fregvent în rețetele crud vegetariene, în sucurile de fructe sau de plante, smoothie-uri, dulciuri, sau în aperitive împreună cu fructe, nuci și semințe.

În bucătăria noastră, spirulina este asociată cu mentă și semințele de cânepă într-o prajitură cu un gust intens și un efect deosebit asupra stării tale de bine.

Te așteptăm să o încerci pentru un boost de sănătate!

 

 

 

By Diana Anghelache

 

TORT RAWYAL CU MORCOV, O ALTERNATIVĂ SĂNĂTOASĂ

Cred că toată lumea, atunci când se gândește la tort, are în minte o prăjitură mare, cu cremă și blat crocant, sau pufos, după preferință, cu fructe, ciocolată și orice dulce. Pentru că tortul este dulce prin definiție și prin fiecare element din compoziție. Dar pentru cei care sunt puțin mai preocupați de alimentația lor, acest conglomerat de gusturi dulci nu este neapărat și sănătos. Eii, și în cazul acesta ce faci?…

Simplu! Renunți la plăcerea ta și nu mai pui gura niciodată pe așa ceva!

Saaaau…

Cauți alternative! O cale de mijloc, poate un drum lăturalnic, ceva, ceva, poate fentezi și găsești o modalitatea prin care să îmbini utilul cu plăcutul. O modalitate prin care poți mânca și tu o felie mare de tort seara, fără să te simți vinovată de ceva.

Poate pare imposibil, dar soluții sunt! Dacă ai găsit rețeta succesului înseamnă că ești foarte norocoasă, dar dacă ești încă în căutări, poți arunca un ochi  peste soluția nostră: Deserturile raw-vegane! Pam! Pam!

După cum bine știți, aceste bunătăți conțin doar ingrediente  naturale, benefice organismului. Nu sunt procesate termic sau chimic, deoarece sunt pregătite la rece, și își păstrează toate vitaminele, nutrienții, enzimele și mineralele, tocmai din cauza aceasta.

Lucrurile acestea sunt general valabile pentru toate deserturile raw-vegane, dar astăzi ne-am decis să scoatem în lumina reflectoarelor Tortul nostru cu morcov.

 

 

De ce? Pentru că, în opinia noastră, este desertul ideal! Poate pare puțin straniu, dar în asociere cu smochinele sau scorțișoara, de exemplu, acest tort te poate surprinde cu un gust dulce, intens, savuros și nu în ultimul rând, sănătos. Morcovul este o sursă bogată de vitamina A, cu numeroase beneficii pentru organism: îmbunătățesc vederea, are efect antirid, previn bolile cardiace și ajută dantura. Noi am căutat să valorificăm toate beneficiile acestui aliment într-un preparat dulce și sofisticat, potrivit oricărui gust, tip de metabolism sau dietă alimentară. O felie de tort cu morcov poate fi și un desert ideal pentru copiii. Deoarece nu conține zahăr, cei mici pot mânca, în sfârșit, cât de mult dulce doresc, iar mămicile nu mai trebuie să se îngrijoreze din cauza asta.

Dacă te-am făcut curioasă, te așteptăm pe la noi să îl și încerci. Tortul nostru Rawyal cu morcov conține caju, curmale, morcovi, smochine, fulgi de hrisca, fulgi de cocos, ulei de cocos, lamaie, miere, scortisoara și un promisiunea unui gust de care te vei îndrăgosti.

 

By Diana Anghelache

 

Cum să combini corect alimentele pentru a obține o siluetă de invidiat

Pentru că sezonul cald deja a venit, cu siguranță printre lucrurile la care te gândești în acest moment este o siluetă care să arate perfect în costumul de baie preferat. Bineînțeles că activitatea fizică joacă un rol important, însă după cum bine știi, corpul se formează în bucătărie. Pentru un rezultat cu care să te mândrești, este important să ții cont de câteva reguli simple legate de asocierea corectă a alimentelor. De multe ori probabil combini fructe cu legume sau nu te gândești exact la ordinea în care mănânci, însă câteva mici schimbări în stilul de a mânca pot face minuni asupra siluetei tale, dar și a sănătății.

Ei bine, dacă vrei să obții un corp perfect de afișat la plajă, mai jos ai câteva sfaturi legate de asocierea corectă a alimentelor oferite de medicul nutriționist Alina Stoica . Tot ce trebuie să faci este să ai perseverență, voință și să îți dorești cu adevărat să ai un stil de viață sănătos care să conducă la cele mai bune rezultate. Iată, ce trebuie și ce NU trebuie să faci:

  • Începe dimineața cu 500 ml de apă plată, pentru a curăța și tonifia întregul organism.
  • Fructele se consumă la un interval minim de o oră și jumătate înainte sau după masa principală.
  • Respectă timpul de digestie a alimentelor.
  • Nu bea apă în timpul mesei. (apa se bea cu înghițituri mici, pe tot parcursul zilei, cu 15 minute înainte sau după masă)
  • Evită alimentele la care prezinți un nivel de intoleranță mai mare decât 1 și respectă perioada recomandată cu privire la eliminarea acestora.

Regulile de mai sus sunt general valabile, însă dacă consumi alimente de origine animală, iată de ce aspecte trebuie să ții cont:

  • Nu consuma la aceeași masă două surse de proteină de origine animală.
  • Nu asocia carnea cu cerealele (pâine, orez, paste), cartofi, fructe dulci.
  • Nu asocia proteinele cu grăsimi concentrate (ulei, brânză, maioneză, unt, etc.)

E bine să știi că aceste combinații îți pot fi aliat în silueta mult dorită, dar și în ceea ce privește sănătatea. Astfel, dacă vei mânca corect și vei ține cont de aceste simple reguli vei fi protejat de cunoscutul sindrom al colonului iritabil, de unele alergii alimentare și totodată vei observa rolul detoxifiant extrem de benefic pentru organismul tău.

Foto: pexels.com

By Arina Baston