Rawyal.ro | Blog
RAWYAL Brunch & Cakes este mica ta oaza de sanatate.Ne face o deosebita placere sa iti impartasim ideile si sfaturile noastre legate de alimentatia sanatoasa si transformate in delicioase preparate raw vegan destinate fiecaruia dintre voi (aperitive, supe, salate, prajituri, sucuri si multe alte produse, toate raw).
raw, vegan, food, mancare, raw-vegan, vegetarian
22001
blog,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-4.2,fs-menu-animation-underline,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Sănătate din semințe

Semințele de chia provin din planta de Chia, originară din zona centrală și sudică a Mexicului. Ele se numără printre cele mai nutritive alimente pe care natura le oferă, fiind foarte sănătoase atât pentru adulți cât și pentru copii.

Sursă foto E’la blog

O caracteristică importantă a semințelor de chia este cantitatea mare de antioxidanți. Deși suplimentele antioxidante nu sunt foarte eficiente, antioxidanții din alimente pot avea efecte pozitive în încetinirea sau stoparea anumitor afecțiuni ale organismului precum diabetul zaharat, bolile de inimă sau cancerul.

Mulți nutriționiști sunt de părere că semințele de chia pot ajuta și la scăderea în greutate datorită cantității impresionante de fibre pe care le conțin. Fibra absoarbe cantități mari de apă și se extinde în stomac, ceea ce ar trebui să ofere o senzație de sațietate și să încetinească absorbția alimentelor. Apoi, proteina din semințele de chia ar putea ajuta la reducerea poftei de mâncare și, implicit, a volumului de alimente pe care le mâncăm. Atunci când sunt combinate cu o dietă  reală și un stil de viață sănătos, se poate vedea cu siguranță cum semințele de chia ajută la scăderea în greutate.

De asemenea, semințele de chia au efecte benefice și asupra pielii. Fiind bogate în vitamina E, consumul acestui tip de semințe poate să încetinească îmbătrânirea pielii sau apariția ridurilor. Totodată,  în cazul unor arsuri solare, ele grăbesc procesul de vindecare și hidratează pielea.

Semințele de chia pot fi integrate și în măști pentru față, dar pot reprezenta și o gustare savuroasă!

Trecerea la dieta vegană

La începutul lunii ianuarie fiecare dintre noi își face planuri sau își pune dorințe pentru noul an. Adesea, acestea se referă la partea financiară și emoțională, dar și la sănătate, astfel că uneori putem vorbi despre schimbări radicale ale stilului de viață, așa cum este și trecerea de la o alimentație ce conține produse de origine animală, la una vegană. Indiferent de motivele pe care le aveți pentru a face această schimbare, beneficiile sunt  aceleași:

-Nivel al energiei crescut

-Aspect mai tânăr și mai sănătos

-Încetinirea sau stoparea unor boli

Dietele vegane care sunt planificate cu atenție sunt bogate în proteine, calciu, fier și alte minerale și vitamine. Substanțele nutritive provenite din plante tind să aibă un conținut scăzut de grăsimi saturate,  sunt bogate în fibre și pline de antioxidanți, ajutând la atenuarea unor probleme de sănătate moderne cum ar fi obezitatea, bolile de inimă, diabetul și cancerul.

Un lucru mai puțin cunoscut despre regimul vegan este că poate reduce durerile artritei. Un studiu au arătat că o dietă vegană are efecte pozitive la persoanele cu diferite tipuri de artrită. Pentru  studiu au fost aleși la întâmplare 40 de pacienți diagnosticați cu artrită.  Jumătate dintre ei au rămas la dieta omnivoră, iar cealaltă jumătate au trecut la cea vegană, pe parcursul a 6 săptămâni. Cei care au adoptat cea de-a doua variantă, au constatat un nivel mai ridicat al energiei și o funcționare generală mai bună decât cei care nu și-au schimbat dieta. De asemenea participanții la grupul vegan au prezentat o îmbunătățire mai mare a simptomelor bolii cum ar fi durerea, umflarea articulațiilor și rigiditatea specifică dimineții.

 

Evident, că la început, această tranziție poate părea foarte dificilă, însă cu voința și convingerea specifice noilor începuturi, totul este posibil. Cu această ocazie vă informăm că toate produsele noastre sunt raw-vegane, de post și nu conțin gluten. Da, chiar și dulciurile! 

Fructe și legume de sezon

Cu toții am auzit cel puțin o dată de la părinții noștri că este bine să consumăm alimentele specifice anotimpului în care ne aflăm, dar niciodată nu am știut exact de ce. Motivul este simplu, fructele și legumele de sezon „știu” exact de ce avem nevoie în perioada respectivă și ne oferă suport  unde avem nevoie, de exemplu, citricele sunt bogate în vitamina C, vitamină ce are rol în menținearea unui sistem imunitar puternic. În continuare vom prezenta 3 dintre aceste alimente și beneficiile pe care le au asupra organismului nostru:

Sfecla roșie reprezintă o sursă bună de fibre, vitamina B și C, magneziu, fosfor şi fier. Un pahar de suc de sfeclă pe zi îți oferă energie pe parcusul întregii zile și îmbunătățește circulația sângelui. De asemenea, sfecla este plină de antioxidanți și nitrați naturali care ajută vasele de sânge să se deschidă, eliberând circulația pentru o mai mare cantitate de oxigen.  Sfecla are și efect detoxifiant, așa că după sărbători puteți încerca să consumați acest aliment pentru curățarea organismului.

Preparate/produse unde găsim sfeclă: Hamburger Raw

Țelina, care este văzută mai mult ca o plantă medicinală, conține vitaminele A, B și C, plus săruri minerale. În scopuri medicinale, se folosește toată țelina(semințele, rădăcina și frunzele). Această legumă este folosită pentru a beneficiile ei asupra bronșitelor sau astmului, hipertensiune artelială, obesitate, febră și, mai recent, pentru a relaxa sistemul nervos. Totodată persoanele care suferă de diabet ar trebui să îi acorde mai multă atenție pentru că țelina conține o substanță care este asemănătoare cu insulina.

Preparate/produse unde găsim țelină: Hamburger Raw, Supă de Spanac, Salată de Crudități.

Portocalele sunt fructe exotice care sunt sărace în calorii, dar bogate în nutrienți, iar substanțele pe care le conțin au efecte antioxidante și antiinflamatoare. La fel ca și țelina, portocalele pot ajuta în cazul persoanelor diabetice. Se știe și că au un conținut ridicat de vitamina C, la fel ca toate citricele, ajutând astfel imunitatea, însă ce nu știe foarte multă lume este efectul lor asupra pielii – stimulează producția de colagen și combate acneea.

Preparate/produse unde găsim portocolă: Tort cu Portocale și Fructe de Pădure, Bȗche de Noël, Double Chocolate Cake, Donuts cu Ciocolată, Caramele Raw cu Mesquite și Lucuma, Cupcake cu Fructe de Pădure, Ceai Women’s Tea.

 

3 alimente ce ajută sistemul imunitar

Sistemul imunitar reprezintă zidul de apărare al organismului împotriva microbilor, bacteriilor și virusurilor, iar în anotimpul rece acesta este mult mai solicitat decât în restul anului. Pentru a-l  întări putem să apelăm la diferite suplimente alimentare sau pastile, dar de departe cea mai eficientă cale de a-l ajuta, este o dietă sănătoasă, bogată în alimente despre care se știe că ne feresc de îmbolnăvire. În articolul de săptămâna aceasta vom prezenta 3 astfel de alimente și proprietățile acestora:

Beneficiile usturoiului  sunt știute încă din Egiptul antic, fiind folosit atât pentru mâncare, cât și pentru tratarea răcelii sau a altor infecții. Acesta conține o substanță specială numită alicină care are proprietăți antibiotice și oprește înmulțirea bacteriilor și ciupercilor. Ea se activează atunci când tăiem sau sfărâmăm usturoiul și tot ea este cea care dă gustul și mirosul înțepător.  În meniul Rawyal regăsiți usturoi în toate aperitivele, înafară de Salata de Crudități și în toate supele, înafară de Supa de Spanac.

Ghimbirul te scapă de răceală sau gripă prin inducerea transpirației, organismul eliminând astfel toxinele. Totodată, ajută și în cazul tusei expectorante sau afecțiunilor căilor respiratorii. În toate cazurile menționate anterior, cel mai eficient este ceaiul făcut din rădăcină de ghimbir rasă.  Această rădăcină este bogată în calciu, zinc, magneziu, cupru și potasiu , vitaminele B6, C şi D, precum şi în uleiuri esenţiale. În meniul Rawyal, regăsiți ghimbir în Limonada cu Mentă, Ghimbir și Goji.

Scorțișoara are un conținut ridicat de antioxidanți care opresc îmulțirea și dezvoltarea bacteriilor. De asemenea, există și ulei de scorțișoară care are efect asupra majorității tipurilor de virusuri și microbi. Câte o picătură de ulei în puțină miere, de 3 ori pe zi, va accelera simțitor procesul de recuperare al organismului. În meniul Rawyal regăsiți scorțișoara în Donuts cu Măr și Caramel, Caramele raw cu Mesquite și Lucuma, Milkshake Energizant, Tort cu Morcov, Budincă de Chia și în Cinnamon Rolls.

Delicii de sărbătoare

Ho Ho Ho! Crăciunul ne bate la ușă și asta înseamnă că trebuie să avem totul pregătit, de la brad și cadouri până la masa festivă. În articolul de astăzi, vă propunem 2 variante de deserturi raw, delicioase și sănătoase pentru perioada următoare. Le puteți comanda sunând la numărul de telefon 0730 777 221.

Primul desert propus este tradiționalul cozonac,  doar că de data aceasta nu trebuie să vă faceți griji pentru sănătatea dumneavoastră. Ingredientele folosite sunt următoarele: migdale, nucă de cocos, curmale, cacao raw, tărâțe de psyllium, vanilie, nucă, caju, fulgi de ovăz, ulei de cocos și miere.

Migdalele contribuie la buna funcționare a sistemului cardiovascular și a celui digestiv și, în plus, mențin  vitalitatea pielii și a părului. Nuca și uleiul de cocos ajută la combaterea infecțiilor care pot apărea în organism, au efect anticancerigen și detoxifiant. Beneficii asupra sistemului cardiovascular și a celui digestiv au și curmalele. Pe lângă acest aspect, sunt bogate în fier și sunt, astfel, indicate pentru persoanele care suferă de anemie. Tărâțele de psyllium au rol în prevenirea cancerului de colon, dar și în detoxifierea organismului.  Nucile Caju sunt bogate în minerale și au efecte benefice și asupra pielii, părului sau unghiilor.

De asemenea, în cazul în care aveți alergie la unul dintre ingrediente, puteți face o comandă personalizată.

 

Al doilea desert pe care îl recomandăm este tot tradițional, însă din Franța. Welcome our new bûches de noël! Sunt caracterizate de aceleași 2 aspecte: sănătatea și gustul apetisant. De asemenea, comenzile se fac tot la numărul de telefon 0730 777 221. În plus, începând de săptămâna aceasta, le puteți găsi și în locațiile noastre din AFI Palace Cotroceni și București Mall Vitan.

 

Ele vin în 2 variante: bûche de noël cu fructe și bûche de noël cu ciocolată. Primul conține caju, sirop de agave, lămâie, sare, pudră de vanilie, portocale, ulei de cocos și fructe de pădure, iar cel de-al doilea floarea soarelui, nucă, cacao raw, sirop de agave, pudră de vanilie, sare, curmale, caju, ulei de cocos și unt de cacao.

 

Siropul de agave este un îndulcitor natural ce are indicele glicemic mult mai mic decât cel al zahărului normal (15<70), fiind recomandat persoanelor care vor să scadă în greutate sau diabeticilor. Totodată, spre deosebire de zahăr, siropul de agave nu favorizează dezvoltarea cariilor.

Puteți să comandați aceste produse fie pentru dumneavoastră, fie pentru a le oferi celor dragi, dar rezultatul trebuie să fie același – liniște sufletească și voie bună în jurul mesei de Crăciun. Toate acestea, evident,  împreună cu mâncăruri sănătoase, care să aducă beneficii reale organismului!

5 beneficii ale fructului de Avocado

 

Avocado mai este denumit și „fructul-minune”  însă nu este o exagerare. El este unul dintre alimentele preferate ale nutriționiștilor moderni  datorită proprietăților sale. Am ales 5 dintre beneficiile acestui fruct care sperăm să vă convingă că Avocado trebuie neapărat inclus în orice dietă.

  1. Un fruct de Avocado conține: vitaminele B6, C, E și K, betacaroten, potasiu , luteină, seleniu și acizi grași omega 3. Pe lângă beneficiile vitaminelor enumerate, betacarotenul întărește inumitatea și scade riscul afecțiunilor inimii sau al cancerului. De asemenea,  este bun pentru piele și păr. Potasiul, la fel ca și acizii grași Omega3 cresc performanța creierului și ajută memoria. Luteina este un antioxidant natural important pentru menținerea unei vederi bune, iar seleniul ajută la buna funcționare a tiroidei și la păstrarea unei puteri mari de apărare a sistemului imunitar.
  2. În Avocado găsim cea mai mare cantitate de fibră naturală dintre toate fructele. Fibrele există doar în legume, fructe sau cereale; în produsele de origine animală nu le vom găsi niciodată. Fibrele reduc riscul diabetului și al bolilor de inimă, ne ajută tranzitul intestinal și pot ameliora constipația.
  3. Fructul de Avocado conține o cantitate însemnată de acid oleic. Acidul oleic este un acid gras natural Omega9. Are rol în menținerea inimii și a vaselor de sânge sănătoase și în scăderea colesterolului. De asemenea, reduce riscul dezvoltării cancerului mamar și de prostată.
  4.  Avocado contribuie la întărirea oaselor  și a suprafeței dinților. În plus, fructul are efecte și  în diminuarea halitozei(mirosul neplăcut al gurii).
  5. Fructul de Avocado este recomandat și femeilor însărcinate sau celor care suferă de sindromul premenstrual. Cum am menționat anterior, acesta conține vitamina B6, care ajută la asimilarea mai rapidă a fierului.

 

Fun fact: Sâmburele de Avocado conține circa 65-70% din cantitatea de antioxidanți a fructului? Iar pulpa și coaja conțin doar 30-35%. Sâmburele are și el efecte benefice asupra organismului uman precum: scade colesterolul și riscul unui infarct, reduce nivelul de glucoză din sânge și ajută la menținerea unei greutăți constante, previne dezvoltarea tumorilor datorită flavonolului, substanță pe care acesta o conține.

 

 

 

 

Produse pe bază de sau care conțin Avocado și pe care le puteți găsi pe site-ul nostru: Guacamole, Light Salad, Spaghete din Dovlecei cu Avocado și Sos Pesto,Ulei de Avocado cu BusuiocUlei de Avocado cu Chilli, Ulei de Avocado cu LămâieUlei de Avocado cu Omega+ și Ulei de Avocado cu Rozmarin .

Ce mâncăm în perioada postului?

Pentru a veni în ajutorul tuturor celor care își doresc să se purifice, atât fizic, cât și spiritual, în perioada următoare am creat câteva variante de meniuri:

 

Varianta 1:

Îți poți începe ziua cu batoanele energizante cu merișoare și fructe de goji, care îți vor asigura o dimineață plină de viață. La prânz poți opta pentru o porție de spaghete din dovlecel și sos de roșii. În cazul în care ești fan al gustului picant, te vei bucura să afli că există și un ingredient surpiză: chilli. Pentru desert avem o recomandare cu o aromă la fel de puternică, cupcake cu ciocolată și banane.

Seara poți opta pentru ceva cu conținut scăzut de calorii, dar totuși hrănitor. Salata Light are câteva ingrediente cu proprietăți de purificare a organismului, iar valeriana este binecunoscută pentru faptul că ne ajută să avem un somn liniștit.

 

Varianta 2:

 

Un start la fel de plin de energie îți vor da și pasta de măsline Kalamata împreună cu crakers. De asemenea, poți încerca și brânza de caju tot împreună cu crackers. Lasagna este perfectă pentru masa de prânz, fiind consistentă și gustoasă.  Pentru a satisface și pofta de dulce, recomandăm tortul Delice. Acesta conține nuci, fulgi de hrișcă, curmale, căpșuni, caju, miere, lămâie, ulei de cocos, cacao și pudră de vanilie.

La cină te poți delecta cu o supă din bureți de fag de care, cu siguranță, organismul tău se va bucura. Buretele de fag are proprietăți antioxidante și conține proteine și minerale destule pentru a înlocui carnea.

Varianta 3:

 

Spune „bună dimineața” cu o budincă de chia și un baton digestiv. Ambele sunt pline de nutrienți și vitamine, astfel încât alcătuiesc o masă hrănitoare. Când vine ora prânzului, poți să optezi pentru un hamburger raw consistent. Combinația de ingrediente este surprinzătoare și deosebit de savuroasă. Poți continua cu un desert al copilăriei reinterpretat, de această dată, în variantă raw – amandina.

Pentru seară poți încerca guacamole împreună cu crackers,  o gustare simplă și ușoară.

 

 

 

 

 

 

Poți opta pentru meniurile propuse de noi sau îți poți lăsa imaginația să zboare. Poți să îți creezi propriile combinații și asta pentru că toate produsele Rawyal sunt de post. Deci, da, poți alege oricare dintre prăjiturile îmbietoare pe care le-ai văzut la noi pe site, pe Facebook sau pe Instagram. De asemenea, există și opțiunea unei comenzi personalizate în care tu ne spui ce vrei să conțină tortul, iar noi îl livrăm direct la adresa dorită.

Top 3 alimente proteice esențiale pentru alimentația unui raw vegan

Decizia de a adopta un stil de viață sănătos și o alimentație raw vegană trebuie să fie întotdeauna acompaniată de o informare temeinică. Tranziția se face treptat, eliminând produsele de origine animală și înlocuindu-le cu alte alimente, de origine vegetală, crude și pline de nutrienți.

Pentru a beneficia de avantajele unei diete raw vegane, este necesar să cunoști câteva principii nutriționale și să le aplici, în viața de zi cu zi.

Iată 3 alimente proteice necesare pentru un raw vegan!

 

  1. Migdalele

Delicioasele migdale conțin o cantitate importantă de proteine, mai exact 18g de proteină la 100g de produs. În plus, ele reprezintă o sursă importantă de calciu. Le poți consuma atât crude și sub formă de lapte, cât și integrate în preparate mai complexe. De exemplu, prăjiturile și tartele Rawyal au în compoziție migdale, neprelucrate termic, astfel ele păstrându-și toate calitățile nutriționale.

 

  1. Semințele de dovleac

Alte alimente extrem de bogate în proteine sunt și semințele de dovleac. Ele conțin 19 grame de proteine per 100g, fiind soluția perfectă pentru a-ți procura necesarul zilnic. Având o aromă deosebită, pot fi consumate ca atare, pe post de gustare, sau în compoziția altor preparate de sezon. Pe lângă faptul că reprezintă o sursă importantă de proteine, semințele dovleacului au și Omega3, zinc și magneziu. Așadar, include-le în meniul tău de zi cu zi!

 

  1. Semințele de cânepă

Mai puțin cunoscute, însă la fel de benefice, sunt și semințele de cânepă. Dacă nu le-ai încercat până acum, tortul Rawyal cu spirulină și mentă le conține din plin. Acestea îți oferă, pe lângă proteine ușor de digerat (25 de grame de proteine la 100g semințe), un tranzit intenstinal fără probleme, datorită fibrelor.

 

Așadar, dacă ai de gând sau deja ai abordat stilul de alimentație raw vegan, trebuie neapărat să iei în considerare aceste alimente, pentru dieta ta zilnică. În plus, nu uita să mănânci diversificat și să incluzi toate grupele de alimente în farfuria ta!

3 sfaturi utile pentru a mânca mai sănătos la birou

Știm cu toții cât de dificil este să menținem o dietă sănătoasă, atunci când suntem tot timpul pe fugă. Programul încarcat de zi cu zi te poate determina să apelezi la alimente procesate, aflate la îndemână, în cel mai apropiat magazin. Majoritatea acestora fac parte din categoria junk food, pe care îți dorești atât de tare să o ții la distanță.

Cu toate acestea, dacă vei pune în practică anumite trucuri, vei putea adopta un stil de viață echilibrat mâncând, în același timp, alimente delicioase.

Iată 3 moduri în care poți mânca mai sănătos la birou!

 

  1. Prepară micul dejun cu o seară înainte

Pentru început, renunță la foietajul sau covrigul cumpărat, în fugă, de la patiserie și mâncat pe drum spre birou. Înlocuiește-l cu un mic dejun nutritiv, hrănitor, preparat chiar de tine. Astfel, vei ști exact ce consumi și vei avea satisfacția de a-ți fi început ziua într-un mod clean. În plus, acest lucru te va motiva să o ții tot așa! Iată ce poți pregăti rapid, cu o seară înainte:

  • Fulgi de ovăz cu banană și scorțișoară;
  • Budincă de chia cu fructe de pădure și sirop de agave;
  • Smoothie verde, cu banane, spanac și semințe de cânepă.

 

 

  1. Comandă-ți un prânz sănătos

Atunci când nu ai deja o opțiune pentru prânz, senzația de foame îți poate sugera subtil să alegi ceva apetisant, dar nu foarte benefic pentru corpul tău. De aceea, găsește un loc de unde să îți poți lua un meniu sănătos și absolut delicios.

De exemplu, poți comanda o supă raw de mazăre, plină cu proteine, alături de o lasagna raw sau o porție de spaghete din dovlecel, cu sos pesto sau de roșii. Dacă ai nevoie și de o gustare, încearcă brânzica de caju, servită cu crackers. Iată cum poți avea un prânz sănătos, rapid și mereu la îndemână, disponibil pe site-ul Rawyal, în fiecare zi!

 

  1. Nu renunța la dulciuri – înlocuiește-le!

Cine spune că toate dulciurile sunt bombe calorice, pline cu zahăr și alte ingrediente dăunătoare sănătății și siluetei, nu a gustat încă prăjiturile raw vegane. Acestea sunt preparate numai din nuci și semințe nutritive, fructe proaspete și mirodenii delicioase. Încearcă tarta cu lămâie sau ciocolată, caramelele raw sau apetisantele donuts. Orice variantă ai alege, cu siguranță, te vei îndrăgosti pe loc!

 

 

 

 

Așadar, data viitoare când se apropie ora mesei și vei avea poftă de ceva bun, intră pe pagina de Instagram pentru a găsi inspirația și, apoi, comandă de pe site produsele care te atrag cel mai mult. Împarte-le și cu colegii de birou, pentru a le face ziua mai bună!

 

5 alimente esențiale pe care să le consumi toamna

Octombrie a venit cu pași repezi, iar toamna începe să își facă simțită prezența atât în garderoba noastră, cât și în alimentație. Dacă ne dorim să ne menținem în forma de vară sau poate chiar să scăpăm de kg în plus, toamna este un bun aliat pentru noi, deoarece este bogată în fructe și legume savuroase, de sezon. Este important să ne adaptăm meniul zilnic la alimentele disponibile în funcție de anotimp. Avantajul este că fructele și legumele de toamnă sunt extrem de aromate și bogate în vitamine, ideale pentru organismul nostru.

Iată 5 dintre alimentele de care ar trebui să ții cont în cele 2 luni de toamnă care au mai rămas:

Smochinele

Smochinele, supranumite și fructul regilor, reprezintă o sursă esențiale de fibre alimentare, ajutând la îmbunătățirea digestiei și prevenind constipația. De asemenea, acestea sunt extrem de bogate în calciu, iar piureul obținut din smochine proaspete pot fi un bun îndulcitor în produsele de patiserie sau prăjituri. Sunt esențiale toamnă, deoarece pot înlocui zahărul, iar aroma lor este unică.

Dovleacul

Există dovlecei și vara, însă aceștia sunt mult mai moi și suculenți, pe când cei de toamnă au o coajă mai tare și multe semințe. Cu toate acestea, un dovleac copt îți oferă necesarul zilnic de vitamina A, vitamina C, fibre, potasiu, acizi grași Omega 3 și magneziu. De asemenea, dovleacul are efecte energizante și hrănitoare asupra organismului și totodată combate constipația și arde grăsimile. Știai că sucul obţinut din dovleac asigură funcţionarea muşchiului cardiac şi elimină pietrele de la rinichi?

Varza

Fie că vorbim despre varza albă, roșie, Kale, varza de Bruxelles sau alt soi, această legumă de toamnă este bogată în antioxidanți, prevenind îmbătrânirea prematură, reducând riscul aparției bolilor batrâneții. De asemenea, aceasta protejează pielea de acțiunea radiatiilor ultraviolete, făcându-ne pielea luminoasă și strălucitoare. Varza este un aliat puternic pentru frumusețea unei femei!

Merele

Deși merele fac parte din alimentația noastră în fiecare anotimp, toamna acestea ajung la potențialul maxim de aromă și gust, având o coajă bogată în fibre și o pulpă delicioasă bogată în vitamina C. De asemenea, merele conține flavonoide, combătând bolile cardiovasculare, dar și anumite tipuri de cancer. Partea bună este că le poți introduce într-o mulțime de mâncăruri, fie că vorbim despre shake-uri, prăjituri, salate sau chiar coapte la cuptor cu câteva nuci.

Gutui

Gutia este clar fructul-simbol al toamnei. Înrudite cu merele și perele, gutuile sunt și ele un aliat pentru sănătate, mai ales în sezonul rece, când bolile respiratorii, virozele sau răcelile își fac apariția. Acestea întăresc sistemul imunitar și tratează anemia, revigorează și redau pofta de mâncarea și combat afecțiunile hepato-biliare.

Toamna aceasta te așteptăm în magazinele noastre, să guști cele mai delicioase prăjituri în arome de sezon. Nu uita că la noi găsești produse sănătoase, perfecte pentru dieta ta zilnică.

By Arina Baston