Rawyal.ro | 5 beneficii ale fructului de Avocado
RAWYAL Brunch & Cakes este mica ta oaza de sanatate.Ne face o deosebita placere sa iti impartasim ideile si sfaturile noastre legate de alimentatia sanatoasa si transformate in delicioase preparate raw vegan destinate fiecaruia dintre voi (aperitive, supe, salate, prajituri, sucuri si multe alte produse, toate raw).
raw, vegan, food, mancare, raw-vegan, vegetarian
23442
post-template-default,single,single-post,postid-23442,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-3.7,fs-menu-animation-underline,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

5 beneficii ale fructului de Avocado

 

Avocado mai este denumit și „fructul-minune”  însă nu este o exagerare. El este unul dintre alimentele preferate ale nutriționiștilor moderni  datorită proprietăților sale. Am ales 5 dintre beneficiile acestui fruct care sperăm să vă convingă că Avocado trebuie neapărat inclus în orice dietă.

  1. Un fruct de Avocado conține: vitaminele B6, C, E și K, betacaroten, potasiu , luteină, seleniu și acizi grași omega 3. Pe lângă beneficiile vitaminelor enumerate, betacarotenul întărește inumitatea și scade riscul afecțiunilor inimii sau al cancerului. De asemenea,  este bun pentru piele și păr. Potasiul, la fel ca și acizii grași Omega3 cresc performanța creierului și ajută memoria. Luteina este un antioxidant natural important pentru menținerea unei vederi bune, iar seleniul ajută la buna funcționare a tiroidei și la păstrarea unei puteri mari de apărare a sistemului imunitar.
  2. În Avocado găsim cea mai mare cantitate de fibră naturală dintre toate fructele. Fibrele există doar în legume, fructe sau cereale; în produsele de origine animală nu le vom găsi niciodată. Fibrele reduc riscul diabetului și al bolilor de inimă, ne ajută tranzitul intestinal și pot ameliora constipația.
  3. Fructul de Avocado conține o cantitate însemnată de acid oleic. Acidul oleic este un acid gras natural Omega9. Are rol în menținerea inimii și a vaselor de sânge sănătoase și în scăderea colesterolului. De asemenea, reduce riscul dezvoltării cancerului mamar și de prostată.
  4.  Avocado contribuie la întărirea oaselor  și a suprafeței dinților. În plus, fructul are efecte și  în diminuarea halitozei(mirosul neplăcut al gurii).
  5. Fructul de Avocado este recomandat și femeilor însărcinate sau celor care suferă de sindromul premenstrual. Cum am menționat anterior, acesta conține vitamina B6, care ajută la asimilarea mai rapidă a fierului.

 

Fun fact: Sâmburele de Avocado conține circa 65-70% din cantitatea de antioxidanți a fructului? Iar pulpa și coaja conțin doar 30-35%. Sâmburele are și el efecte benefice asupra organismului uman precum: scade colesterolul și riscul unui infarct, reduce nivelul de glucoză din sânge și ajută la menținerea unei greutăți constante, previne dezvoltarea tumorilor datorită flavonolului, substanță pe care acesta o conține.

 

 

 

 

Produse pe bază de sau care conțin Avocado și pe care le puteți găsi pe site-ul nostru: Guacamole, Light Salad, Spaghete din Dovlecei cu Avocado și Sos Pesto,Ulei de Avocado cu BusuiocUlei de Avocado cu Chilli, Ulei de Avocado cu LămâieUlei de Avocado cu Omega+ și Ulei de Avocado cu Rozmarin .

No Comments

Post a Comment